No SSO cookie

Noul Ferrari 458 Challenge debuteaza la Bologna

voteaza
(0/ 0)
Noul Ferrari 458 Challenge debuteaza la Bologna
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ferrari a prezentat oficial noul 458 Challenge la Salonul Auto de la Bologna. Noul model de curse este insotit de un model F1 si puternicul 430 GTC. Noul model va fi prezent la Bologna intre 4-12 decembrie.

 
 
Noul Ferrari 458 Challenge este o versiune de curse a modelului 458. Noul model va participa anul viitor alaturi de F430 Challenge la campionatul Ferrari Challenge Trofeo Pirelli.  Acesta va fi extins pentru a cuprinde si zona Asia-Pacific.

Ferrari
a pastrat propulsorul V8 de 4.5 litri de standard, propulsor capabil sa dezvolte o putere maxima de 570 CP, dar a modificat transmisia F1 pentru a oferi cuplu mare la turatii reduse. O premiera pentru modelele de curse Ferrari consta in folosirea diferentialului E-Diff, diferential folosit si pe modelul de serie.

Masa supercar-ului a fost imbunatatita semnficativ. Inginerii Ferrari au redus grosimea panourilor masinii si au folosit materiale usoare precum fibra de carbon si Lexan. Noul Ferrari 458 Challenge a primit o suspensie sportiva imbunatatita, o garda la sol micsorata cu 30 mm, pneuri Pirelli mai late decat modelul standard si jante de 19". Noul 458 Challenge a primit de asemenea si noua generatie de frane Brembo CCM2. Acestea au fost folosite si pe modelul experimental 559XX.

O alta premira pentru modelul 458 Challenge este folosirea sistemului de tractiune F1-Trac. Acesta a fost dezvoltat de Ferrari pentru monoposturile de F1 si are rolul de a monitoriza si optimza aderanta pe circuit. Poate fi setat pentru circuit uscat sau ud.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.1259 :: 22.06MB