No SSO cookie

Noul model blindat BMW X5 Security Plus

voteaza
(0/ 0)
Noul model blindat BMW X5 Security Plus
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW oferă cea de-a treia generaţie a vehiculelor de securitate bazată pe cel mai nou model BMW X5

 
 

A treia generaţie a modelului Sports Activity Vehicle, a primit la aproape un an de la sosirea în showroom-uri, din 16 noiembrie 2013, o versiune de securitate, denumită X5 Security Plus, care beneficiază de un nivel de protecţie balistică VR 6 - BRV 2009, detinând o celulă a pasagerilor blindată, care oferă protecţie pentru până la patru pasageri şi care poate rezista chiar şi unui atac cu AK-47.

Modelul va fi prezentat în perioada 9-11 septembrie 2014, în cadrul Salonului Internaţional GPEC  (General Police Equipment Exhibition and Confrence) 2014 de la Leipzig, fiind o versiune care face parte din actuala gamă extinsă de automobile de urgenţă şi cu destinaţie specială, care sunt utilizate de poliţie şi alte servicii de siguranţă publică.

Pentru ca personalităţile publice importante, politicienii şi persoanele fizice expuse riscului să beneficieze de protecţie totală împotriva atacurilor violente, BMW oferă cea de-a treia generaţie a vehiculelor de securitate bazată pe cel mai nou model BMW X5. Pentru a preveni pătrunderea glonţului, modelul dispune de articulaţii sigilate, care oferă protecţie în zonele critice precum de jur-împrejurul uşilor sau acolo unde panourile se unesc cu montanţii caroseriei. Sticla de securitate special dezvoltată pentru nivelul de protecţie VR 6 este rezistentă şi la atacul cu arme contondente. Stratul de policarbonat protejează interiorul de cioburi.

În calitate de cel mai spaţios automobil BMW de urgenţă, BMW X5 nu numai că oferă un nivel foarte generos de spaţiu pentru pasageri, ci şi un portbagaj cu o capacitate de aproximativ 640 de litri pentru stocarea echipamentelor speciale. Manevrabilitatea superioară se datorează motorului V8 pe benzină, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, ce dezvoltă 450 CP. În combinaţie cu sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive, motorul asigură că noul automobil de securitate poate fi controlat mereu în condiţii de siguranţă, chiar şi în condiţii critice. Suplimentar, şasiul, sistemele electronice de gestiune şi sistemul de frânare au fost adaptate la masa mai mare a automobilului. Astfel, performanţele BMW X5 Security Plus sunt la acelaşi nivel cu cele ale unui model obişnuit, ceea ce asigură manevrabilitate fără efort şi în situaţiile cotidiene obişnuite. În astfel de situaţii, dotările de securitate sunt integrate atât de discret încât modelul este aproape imposibil de diferenţiat de un model de serie, chiar şi pentru ochiul unui specialist.

Anvelopele run-flat permit ca automobilul să se deplaseze chiar şi în cazul pierderii totale a presiunii - de exemplu, dacă pneul este împuşcat sau perforat la trecerea peste obiecte ascuţite. Un sistem de intercomunicaţie permite pasagerilor să comunice cu persoanele din afara automobilului chiar şi atunci când uşile şi geamurile sunt închise, în timp ce funcţia de alarmă de asalt blochează automat geamurile şi uşile şi emite semnale de alarmă sonoră şi vizuală. Comenzile acestui sistem sunt localizate pe consola centrală, sub un capac.

Tot la expoziţia GPEC de la Leipzig va fi expus şi un model BMW X5 Security ce beneficiază de nivel de protecţie VR 4 - BRV 2009. Acest automobil beneficiază de o dotare specială: o targă de elicopter, care permite transportarea rapidă şi în siguranţă la spital a unei persoane protejate sau la un elicopter de salvare într-un caz de urgenţă medicală. Deoarece transportul pacientului cu elicopterul sau pe şosea poate duce la o sarcină foarte localizată, targa este concepută să ofere rezistenţă maximă şi masă minimă. În acelaşi timp, acest echipament de salvare este sigur şi simplu de utilizat de către personalul de securitate, medici şi echipele de salvare.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2866 :: 17.8MB