No SSO cookie

Noua legislatie cu referire la ITP prevede noi sanctiuni

voteaza
(0/ 0)
Noua legislatie cu referire la ITP prevede noi sanctiuni
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Şoferii ale căror maşini vor fi considerate necorespunzătoare din punct de vedere tehnic la inspecţiile tehnice periodice (ITP) vor plăti noi amenzi, sancţiunile stabilite pentru neaplicarea ecusoanelor aferente sau nerespectarea metodologiei de aplicare a Legii 167/2003, fiind cuprinse între 800.000 lei şi 1,2 milioane de lei., potrivit noii legislaţii în vigoare, care va intra în aplicare pe 25 iunie.

 
 
[poza1s]O primă consecinţă a acestor noi prevederi legale este faptuil că automobilele care nu vor efectua inspecţia tehnică, sau pentru care aceasta expiră, sau vor fi declarate necorespunzătoare în urma ITP, nu vor mai putea circula, în plus perioada de graţiere de o lună, existentă până la aplicarea legii, va fi eliminată.
În plus, potrivit noilor reglementări, pentru autoturismele noi, proprietarul este cel care va trebui să aplice ecusonul doveditor al ITP, în caz contrar el riscând o amendă. Pentru inspecţiile tehnice obişnuite însă, staţia ITP este cea care va aplica ecusonul.
[poza2s]În continuare, inspecţiile tehnice periodice se vor efectua de către Regia Autonomă «Registrul Auto Român», denumită în continuare RAR, organism tehnic specializat al Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei,prin reprezentanţele sale judeţene, sau de agenţi economici autorizaţi şi monitorizaţi de RAR.
Acestor staţii li se vor aplica sancţiuni de la 2 la 5 milioane pentru autorizarea unui autovehicul care nu indeplineşte condiţiile necesare, şi de la 5 la 10 milioane de lei pentru efectuarea de inspecţii tehnice de către staţiile ITP neautorizate.
[poza3s]Reprezentanţii RAR sfătuiesc proprietarii maşinilor care prezintă nereguli să se prezinte cu cel puţin o lună înainte de expirarea termenului la care trebuie făcută inspecţia, pentru a se putea încadra în termenul prevăzut de lege, care este de 2 ani pentru automobilele personale şi de 6 luni pentru taxiuri şi alte vehicule care fac transport public de persoane. Pentru vehiculele de marfă, ITP se face la un an.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultaţi textul Legii 167 la rubrica "Legislaţie".aici!

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1799 :: 22.15MB