No SSO cookie

Nissan pregateste un model sport electric

voteaza
(0/ 0)
Nissan pregateste un model sport electric
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Nissan ia in calcul fabricarea unui model sport folosind platforma Leaf.

 
 
Producatorul japonez aflat sub tutela franceza, Nissan, ia in serios ideea de a aseza pe liniile de productie un model sport, care va avea la baza platfoma electrica a modelului Leaf.
Privind lucrurile dintr-o perspectiva strict economica, planurile Nissan au sens, daca vor urma calea deja batatorita de Toyota/Lexus, adica aceea a modelelor premium-hibrid. Astfel, Leaf este deja pe cale sa dobandeasca un frate mai scump, provenit din familia Infiniti. O masina premium, electrica, ar putea fi comercializata cu un pret de pornire semnificativ mai mare, ajutand totodata la amortizarea costurilor productiei unor modele precum insusi Leaf.

Odata lamurita existenta unui ansamblu electric, mai ramane de stabilit ce platforma sa fie folosita pentru a prelua noua motorizare. Mercedes-Benz si Audi au in lucru propriile lor variante de supercaruri electrice. Asadar, Nissan ar avea de ales doar varianta 370Z, care are insa atat puncte cu plus, cat si cu minus.
Z este o masina relativ usoara pentru zilele noastre, insa dimensiunile reduse pot deveni o problema pentru adapostirea pachetului de acumulatori. O varianta mai aproape de realitate ar putea fi oferita de conceptul Infiniti Essence, care a fost prezentat din start ca un concept hibrid. Acesta ar putea, datorta dimensiunilor mari sa preia fara probleme un pachet de acumulatori mai mare si totdata sa asigure o autonomie semnificativa.

A treia posibilitate pentru Nissan ar fi un model cu totul nou, care sa imprumute sistemele electrice de la Leaf, insa cu motorul mutat pe puntea spate. Dimensiunile si forma compacta a motorului electric ar reduce bataile de cap ale asamblarii, iar restul subansamblelor electrice ar putea ramane aceleasi.

Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2216 :: 22.11MB