No SSO cookie

Mondeo revine cu o varianta face-lift

voteaza
(0/ 0)
Mondeo revine cu o varianta face-lift
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ford va lansa, în iulie, noua variantă face-lift a modelului Mondeo, producătorul american punând accentul pe aspectul şi dotările interioare, în defavoarea unor modificări esenţiale ale design-ului exterior, informează Auto Express.

 
 
[poza1s]Considerată cea mai vândută maşină de familie, Mondeo nu se deosebeşte aproape deloc, în privinţa aspectului caroseriei, de vechiul model. Au fost reîmprospătate motorizările şi echipamentele standard, astfel încât modelul să reintre în atenţia specialiştilor şi competiţiilor auto, după ce competitorii săi, Mazda6 şi Honda Accord, şi-au adjudecat premiile cele mai importante din segmentul aferent. În interiorul cabinei, schimbările au afectat consola centrală, care a fost redesenată, schimbătorul de viteze, înlocuit cu unul mai clasic, şi instalaţia audio, la care Sony aduce îmbunătăţiri în privinţa calităţii. În plus, scaunele beneficiază de climatizare, o premieră în acest segment. [poza2s]Versiunea de bază a noului Mondeo are între dotările standard pilot automat, ABS, aer condiţionat şi şase airbag-uri. O altă premieră pentru această variantă este gama de motărizări, în care este inclus, ca debut, propulsorul de 1,8 litri SCi (Smart Charge injection), care are inclus un sistem de dozare a carburantului la presiune pe fiecare cilindru, aspect care reduce consumul de carburant şi majorează puterea motorului de la 123 CP, la varianta veche, la 128 CP. Celelalte motorizări disponibile includ variantele mai vechi de 1,8 şi 2 litri benzină, precum şi versiunile V-6 de 2,5 şi 3 litri. În gama diesel, motorul de 2 litri TDCi a fost modificat, primind un nou sistem de injecţie, care reduce zgomotul. [poza3s]Transmisia manuală, de tip Durashift, rezervată la modelul mai vechi doar pentru varianta TDCi, de 130 CP, este disponibilă acum şi pentru variantele 1,8 SCi şi variantele V-6. În plus, după o atentă revizuire a cutiei de viteze, viteza maximă a Mondeo a fost ajustată de la 242 la 250 km/oră. Maşina dispune, opţional, şi de cutie automată, cu cinci trepte şi buton de schimbare a vitezelor. Preţul noii versiuni Mondeo nu a fost comunicat încă, însă Ford a lăsat să se înţeleagă că potenţialii cumpărători vor plăti mai puţin faţă de vechiul model. Mondeo a fost vândut în peste 2,5 milioane de exemplare, în 60 de ţări, începând de la lansarea sa în 1993 şi până anul trecut. Modelul a câştigat 17 premii, între care amintim trofeul “European Car Of The Year 1994”.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1354 :: 17.76MB