No SSO cookie

MOL continua investitiile in Romania

voteaza
(0/ 0)
MOL continua investitiile in Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Grupul petrolier MOL isi va continua investitiile in lantul de benzinarii de pe piata romaneaca, intentionind dublarea acestora in urmatorii trei ani, informeaza un comunicat al companiei. In prezent, MOL Romania, reprezentanta autohtona a companiei MOL Group, detine pe plan intern un numar de 47 de statii de benzina, ultima dintre ele fiind inaugurata cu putin timp in urma la Craiova.

 
 
[poza1s] Investitiile totale ale companiei MOL pe piata romaneasca, se ridica, pina in prezent, la 87 de milioane de dolari, insa strategia de expansiune in perioada 2003-2005 va angaja, in viziunea conducerii grupului, fonduri de 2 miliarde de dolari, fara achizitii. Dintre acestia, 300 de milioane de dolari vor fi cheltuiti in segmentul de retail – distributie a carburantilor, 175 de milioane de dolari vor fi alocati sporirii eficientei in operare, in timp ce 100 de milioane de dolari vor constitui provizioane pentru acoperirea costurilor de restructurare afectate unei reduceri de personal.
Rata medie de recuperare a investitiei, pina in anul 2005 este prevazuta de companie la un nivel de 17%, iar profitul inaintea deducerii impozitelor, dobinzilor si amortizarii este estimat la un miliard de dolari.
MOL vizeaza o acoperire a retelei de benzinarii la nivelul intregii tari, marirea numarului de unitati fiind apreciata la circa 40 de noi puncte de desfacere.
Ultima dintre benzinariile deschise de MOL, a doua ca numar din municipiul Craiova, are la pompe un nou tip de motorina, Tempo Plus, care faciliteaza o pornire mai rapida a motorului la rece. Acest carburant este disponibil si in alte 14 puncte din retea.
In Romania, MOL este al cincilea operator de distributie pe piata carburantilor auto, in functie de numarul statiilor de alimentare, inaintea companiilor OMV si Agip.
Pe plan european, grupul detine peste 800 de benzinarii in opt dintre statele Europei Centrale si de Est.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1776 :: 17.76MB