No SSO cookie

MG ZT-T atinge 360 km/h la Bonneville în saptamâna vitezei

voteaza
(0/ 0)
MG ZT-T atinge  360 km/h la Bonneville în saptamâna vitezei
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Grupul MG Rover a aplicat pentru Cartea Recordurilor Guiness la categoria “ Cel mai rapid autoturism break/station wagon record”. Modelul MG ZT-T, codificat denumit X-15, a atins viteza de 360km/h în august 2003 la cea de-a 55 ediţie anuala a saptamanii nationale de viteza de la Boneville, din Salt Flats Utah, USA.

 
 
[poza1s]Istoria a început în 2002, când Nick Stephenson, directorul Phoenix Venture Holdings, el însuşi un pasionat de curse auto, împreună cu directrul de design MG Rover, Peter Stevens, care a dobândit faimă la McLaren F1, s-au decis să construiască un model estate derivat din MG ZT-T V8 şi capabil să depăşească 200 mph - 320 km/h. "Această încercare nu a fost doar ambiţia de a dărâma şi reinstitui un nou record mondial. În egală măsură a fost şi dorinţa de a testa limitele modelelor MG, în cele mai extreme condiţii“, a spus Peter Stevens, la sfârşitul cursei în care maşina a fost cronometrată cu o viteză de 225,609 mph, adică 360,9 km/h. MG şi-a bătătorit cariera sportivă începând din anii ’30, iar primul popas la Bonneville a fost făcut în 1951, când un inginer a iniţiat campania premiilor MG, cu un model echipat cu un motor de 1.250 cmc în 4 cilindri cu supraalimentare Turbo, reuşind un total de peste 16 recorduri de viteză de peste 145 mph – peste 233 km/h. MG ZT-T a fost echipat cu un propulsor de 6.0 litri V8 cu injecţie electronică, de nu mai puţin de 765 CP, răcit cu intercooler şi supraalimentat turbo. Mai mult decât necesar pentru doborârea barierei de 200 de mph, propusă iniţial. Testele iniţiale ale modelului, efectuate în mai şi iunie, la El Mirage Dry Lake, au fost neastisfăcătoare, viteza atinsă fiind de doar 164 mph – 262 km/h, însă în urma unei sponsorizări Mobil 1, ZT-T a reuşit să atingă 181,5 mph – 290,4 km/h, suficienţi pentru a se putea înscrie pentru pista de la Bonneville, unde limita minimă admisă este de 175 mph. În august, pilotul veteran Pat Kinne adepăşit bariera stabilită, atingând 207 mph, după care într-o cursă infernală a reuşit să ridice acul vitezometrului la 223 mph, pentru a încheia în runda finală cu 225.609 mph (306.9 km/h).

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1796 :: 17.87MB