No SSO cookie

Mercedes imbunatateste sistemul de detectare al pietonilor

voteaza
(0/ 0)
Mercedes imbunatateste sistemul de detectare al pietonilor
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Mercedes a prezentat un nou sistem auxiliar pentru detectarea pietonilor. Acesta completeaza sistemul Active Night View Assist, sistem care permitea detectarea peitonilor datorita unor camere cu infrarosu si radare.

 
 
Sistemul Active Night View Assist se foloseste de radarele din blocurile optice si de camerele cu infrarosu din bara pentru a detecta pietonii, proiectand o imagine care subliniaza pozitia acestora comparativ cu masina. Acest sistem functioneaza in conditii metereologice cu vizibilitate redusa si noaptea.

Mercedes a declarat ca a imbunatatit acest sistem prin implementarea unei lumini auxiliare care se foloseste de faza lunga pentru a lumina pietonii aflati pana la 80 de metri distanta. Acest sistem functioneaza si pana la viteze de peste 60 km/h. Germanii sustin ca acest sistem ajuta atat soferul, cat si pietonii, cei din urma observand astfel apropierea unei masini.

O a doua camera montata in parbriz detecteaza pozitia celorlalte masini din trafic, astfel ca daca acestea sunt prea aproape de pieton, sistemul de iluminare nu se va activa pentru a nu deranja ceilalti soferi din trafic. Institutull German  BASt a declarat ca noaptea mor de cinci ori mai multi pietoni decat ziua. Cercetatorii germani au declarat ca desi noaptea circula doar 20% dintre oameni, 40% din accidentele fatale au loc in aceasta perioada de timp.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1769 :: 17.79MB