No SSO cookie

Mazda paraseste scena masinilor de lux

voteaza
(0/ 0)
Mazda paraseste scena masinilor de lux
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Mazda va părăsi în curând piaţa maşinilor de lux, prin scoaterea de pe liniile de producţie, până la sfârşitul anului, a modelului Millenia, informează în ediţia de luni, ziarul nipon Nihon Keizai Shimbun.

 
 
[poza1s]Mazda, companie deţinut în proporţie de o treime de Ford, are în intenţie să stopeze, pe lângă producţie, şi vânzările Millenia, pînă la sfârşitul anului viitor, astfel că, dacă nu va lansa un model înlocuitor, marca japoneză nu va avea nici un reprezentant în segmentul maşinilor de lux. De altfel, vânzările Millenia au fost, anul trecut, de numai 1.300 de exemplare. Potrivit informaţiilor oferite de companie, Mazda are intenţia de a se concentra pe piaţa minivehiculelor şi pe segmentul auto mediu, în zona premium vizând maşinile încadrate în clasa sport. [poza2s]Pe ansamblu însă, potrivit datelor oferite de site-ul oficial al Mazda, rezultatele companiei au fost pozitive în luna aprilie, compania totalizând vânzări de 79.142 de unităţi, cu peste 13,5% mai mult faţă de luna similară a anului trecut. Majorarea livrărilor a fost impulsionată de o creştere importantă, de 44,1%, a producţiei externe, până la 22.079 de unităţi, din care 15.840 de unităţi au fost automobile, în urcare cu 59,2% faţă de intervalul similar al anului trecut.
[poza3s]Pe plan domestic, Mazda a produs, în aprilie, un număr de 61.727 de vehicule şi a comercializat 16.989 de unităţi, în creştere cu 6,1%, comparativ cu aprilie 2002. Exporturile companiei au fost de 40.060 de unităţi, în scădere cu 0,8% faţă de anul trecut. Cel mai popular model al companiei a fost Mazda6, a cărui producţie şi export au crescut cu circa 150% faţă de luna august 2002, când modelul a intrat în fabricaţie. Alte modele care au avut rezultate în creştere la export au fost Tribute, Premacy şi Demio, în timp ce pe plan intern, o bună comportare a avut Mazda Serie T.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2284 :: 17.76MB