No SSO cookie

Masinile franceze au înregistrat o scadere de 13% a cererii

voteaza
(0/ 0)
Masinile franceze au  înregistrat o scadere de 13%  a cererii
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Producătorii auto francezi au înregistrat, în aprilie, pentru a şaptea lună consecutiv, o scădere a vânzărilor de maşini, diminuarea fiind de 13% faţă de de acceaşi lună a anului trecut, informează Automotive News.

 
 
[poza1s]Acest deficit este cauzat de climatul economic incert, care a determinat populaţia să fie mai sceptică în vederea investiţiilor importante, pe fondul conflictului din Irak şi al urmărilor imediate ale acestuia.
Asociaţia Constructorilor de Automobile din Franţa (CCFA) a făcut public faptul că, în aprilie, vânzărille de autovehicule s-au redus până la 180.824 de unităţi, faţă de 207.891 maşini livrate în luna corespunzătoare a anului trecut, când de altfel s-a consemnat cel mai bun rezultat din ultimii 15 ani.
[poza2s]În total, în primele patru luni ale anului, vânzările de maşini de producţie franţuzească au scăzut cu 8,9%, mult mai accentuat faţă de trendul general înregistrat pe piaţa europeană, unde diminuarea la nivelul pieţei a fost de 2,4%, la nivelul primului trimestru.
"Pe lângă efectele determinate de situaţia politico-economică internaţională, piaţa auto suferă din cauza unei încetineli care a pătruns toate nivelele”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de CCFA.
[poza3d]În acelaşi timp, piaţa locurilor de muncă a consemnat cea mai scăzută valoare din ultimii doi ani şi jumătate, nivel de care s-a apropiat şi încrederea cumpărătorilor pentru bunuri de folosinţă îndelungată.
Potrivit datelor CCFA, pe piaţa auto franceză, cele mai bune rezultate le-au înregistrat maşinile de producţie asiatică şi japoneză, ale căror vânzări s-au majorat cu 13%, în luna aprilie.
[poza4d]Cea mai dinamică marcă japoneză, în perioada consemnată, a fost Nissan, cu rezultate în urcare cu 33,9%. În acelaşi timp, constructorii sud-coreeni au înregistrat o urcare de 71,3%.
Producătorii autohtoni, PSA Peugeot-Citroen şi Renault SA, au suferit, în aprilie, diminuări ale vânzărilor în valoare de 16,1%, în cazul primului, şi de 13,0%, în privinţa celui de-al doilea.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2563 :: 22.16MB