No SSO cookie

Masina lui Paul Newman este de vanzare

voteaza
(0/ 0)
Masina lui Paul Newman este de vanzare
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Un Volkswagen Beetle din 1963, cu un motor V8 de 300 CP, pentru "doar" 250.000$!

 
 

Acest Volkswagen Beetle este evaluat la 250.000$ si nu este nicio greseala de dactilografiere. Masina, fabricata in 1963 a fost detinuta de o celebritate, adica Paul Newman, insa asta nu e totul. Pretul cerut, caci masina este de vanzare, nu este generat numai de istoria sa.


Paul Newman a iubit masinile sport. Si acest Beetle este una dintre ele. Deoarece motorul original, in patru cilindri, era mult prea lent pentru gusturile sale, Newman a dus masina la un constructor de masini pentru IndyCar, Jerry Eisert, care a transformat "Broscuta" intr-un veritabil monstru.


Eisert a adaptat un motor V8 de la un Ford 351, pe care l-a amplasat central in micul Volkswagen. A adaugat o transmisie sport in cinci viteze, ZF, care provine de la un Ford GT40. La final, masina dispune de 300 CP, ceea ce este enorm, mai ales daca se ia in calcul greutatea redusa a intregului vehicul. De fapt inseamna atatde mult, incat apropiatii lui Newman l-au sfatuit la vremea respectiva sa vanda masina inainte de a intra in vreo belea cu ea.


Acum, masina lui Paul Newman este de vanzare, dupa ce a suferit o restaurare completa. Vanzatorul cere 250.000$, insa afirma ca este deschis in fata "unor oferte serioase". Chiar daca 250.000$ este un pret imens, totusi, masina are potentialul de a tipari, pe fata celui care o conduce, un zambet greu de sters.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1654 :: 17.78MB