No SSO cookie

Marii invinsi ai anului in arena auto

voteaza
(0/ 0)
Marii invinsi ai anului in arena auto
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Scaderea vinzarilor de automobile in Vestul Europei cu 3,4%, de la 14,8 milioane anul trecut la 14,3 milioane in acest an, a condus la mari pierderi pentru companiile producatoare pe numite segmente de piata, anumite modele fiind adevarate "pietre legate de git", se arata intr-un studiu publicat de Automotive News.

 
 
[poza1s] Astfel, in primele 11 luni ale acestui an, mai multe simboluri ale economiei auto, masini de perspectiva ale companiilor producatoare si-au redus vinzarile pina la chiar jumatate din target. De acest lucru nu se poate face vinovat numai declinul economic intimpinat in Europa sau supraaglomerarea pietei auto.
Unul dintre principalele motive identificate este apropierea de sfirsitul duratei de viata ( a se citi "popularitate" - n.r.) pentru aceste modele de masini. Spre exemplu gamele Volkswagen Passat si Golf, ambele pregatite sa fie inlocuite, au inregistrat reduceri ale vinzarilor de 14,9 si 10,3 %, in perioada ianuarie-noiembrie. Similar, livrarile modelului Renault Megane au scazut cu 11,6 % in aceeasi perioada, prea devreme pentru a simti impactul creat de vinzarile noului Megane II, lansat in septembrie.
[poza2d] Cu toate acestea, nu numai virsta modelelor conteaza. Ford Mondeo, lansat in urma cu numai doi ani, a avut vinzari cu 14,2 % mai mici in perioada mentionata. Unul dintre motivele reducerii vinzarilor pentru limuzinele clasei medii este reorientarea clientilor catre alte segmente de piata, precum minivanurile, masinile de teren sau vehiculele SUV. O alta masina in declin este Opel Corsa, ale carei livrari s-au redus putin cite putin de la lansarea sa in anul 2000, in urma ofertelor competitorilor, una dintre masinile preferate fiind Honda Jazz.
[poza3s] Cea mai drastica reducere a vinzarilor a suferit-o Fiat Multipla, un minivan compact considerat prea idiosincratic pentru gusturile europenilor, care a avut un recul de aproape 39% comparativ cu rezultatele perioadei similare a anului trecut. Inlocuitorul lui Multipla va fi lansat in 2004, cu un an mai devreme fata de momentul planificat.
Daca se tine cont de rezultatele aferente vinzarilor modelului A2, care au scazut cu 23,7 %, la numai 37.359 de unitati in primele 11 luni ale acestui an, Audi si-ar putea dori sa nu mai lanseze prea curind un automobil din clasa mica.
[poza4d] Se pare ca majoritatea clientilor europeni isi pierd rapid interesul pentru limuzine destinate clasei peste medie, cel putin daca se tine cont de o scadere a vinzarilor de 32,8 %, inregistrata de modelul Peugeot 607. De asemenea, se pare ca doar modelul restilizat al Seriei 5 de la BMW va putea opri declinul actualului model, in scadere cu 18,4 %. BMW insa se poate mindri cu noul roadster Z4, competitor de succes al gamei SLK de la Mercedes, intrata in curba descendenta a vinzarilor pe o panta de 26,9%.

 

Cuvinte cheie:
BMW |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1868 :: 22.15MB