No SSO cookie

Lincoln a depasit Lexus in topul fiabilitatii

voteaza
(0/ 0)
Lincoln a depasit Lexus in topul fiabilitatii
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Lincoln este noul lider in topul celor mai fiabile automobile din lume, marca din cadrul grupului Ford depasind Porsche (Numarul 1 anul trecut) si Lexus in studiul anual realizat de J.D. Power.

 
 
 

Este pentru prima data in istoria lui Lincoln cand se inregistreaza o asemenea performanta, J.D .Power and Associates 2011 U.S. Vehicle Dependability Study plasand  dupa lider (cu 101 probleme/100 masini) pe Lexus (109), Jaguar (112), Porsche (114), Toyota (122), Acura (123), Buick (125), Mercedes-Benz (128), Cadillac (130), Hyundai (132) si Honda (139).

 

Potrivit studiului Power, pe ansamblul industriei auto fiabilitatea si calitatea continua sa se imbunateasca fata de anii anteriori. Ritmul s-a mai domolit insa fata de studiile precedente, deoarece desi producatorii reusesc sa remedieze defectele mecanice traditionale, dotarile bazate pe electronica pun foarte multe probleme.

 

Studiul J.D Power 2011 analizeaza cat de bine se comporta automobilele de-a lungul unei perioade de utilizare de trei ani, contabilizand problemele intampinate de proprietari in ultimele 12 luni, pentru masini fabricate in 2008.

 

Sunt analizate 202 zone in care pot aparea defectiuni, iar scorul este calculat drept numar de probleme aparute la fiecare 100 de masini.

In continuare, potrivit J.D. Power marcile de import depasesc producatorii americani la capitolul fiabilitate pe termen lung, desi acestea au mai recuperat in ultimii ani din decalaj in celalalt studiu publicat, Initial Quality Study.

 

De asemenea, anul acesta a fost inregistrata cea mai buna rata de fiabilitate de cand este publicat studiul (1990), cu o medie de doar 151 probleme raportate la 100 de masini. In raportul de anul trecut au fost inregistrate 155 de probleme la 100 de masini.

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1724 :: 22.11MB