No SSO cookie

Latvala a castigat Raliul Noii Zeelande

voteaza
(0/ 0)
Latvala a castigat Raliul Noii Zeelande
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Seria de victorii pentru Citroen si Loeb este intrerupta la antipozi de finlandezul Jari Matti Latvala de la Ford.

 
 
Raliul Noii Zeelande a adus cea mai disputa si dramatica etapa din editia 2010 a Campionatului Mondial de Raliuri. Sebastien Loeb a facut o cursa senzationala in a doua zi de competitie, sambata, cand revenea dupa o intarziere cu 1 minut si se aseaza periculos in spatele liderului Sebastien Ogier.


Loeb, campion mondial in ultimii sase ani, a preluat conducerea pe prima speciala de duminica si se parea ca nimic nu-l va mai opri pe francez. A doua speciala a zilei avea sa schimbe cursa, cand Loeb a lovit un coppac si a pierdut circa 50 de secunde. Ogier prelua din nou conducerea, iar Loeb cazuse pe locul 4.


Batalia pentru victoria in etapa avea sa fie data de Ogier, pilotul Citroen Junior, si Jari Matti Latvala, pilotul BP Ford. Cele sase secunde detinute de francez inainte ultimei speciale nu i-au fost de ajuns, intrucat Latvala a reusit sa fie mai rapid si s-a impus in Raliul Noii Zeelande cu un avantaj de 2,4 secunde.



Loeb a terminat cursa pe locul 3, reusind sa-l devanseze pe mare rival Mikko Hirvonen. Cu aceasta victorie, Ford a devenit cel mai de succes constructor din istoria WRC-ului cu 75 de victorii, cu una mai mult decat Lancia.


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1705 :: 17.78MB