No SSO cookie

Jaguar XJ220, un supercar pe cale de disparitie

voteaza
(0/ 0)
Jaguar XJ220, un supercar pe cale de disparitie
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Acest Jaguar XJ220 a fost lasat in paragina in Quatar.

 
 
Jaguarul XJ220 a fost una dintre masinile cele mai reprezentative ai anilor '90. Acest Jaguar a fost primul Jaguar care a folosit un propulsor V6. Cei de la Jaguar au renuntat la V12-le care a fost propus initial, din cauza emisiilor prea mari.

Totusi, Jaguar a reusit sa scoata dintr-un V6 bi-turbo de 3.5 litri 550 CP, mai mult decat ar fi dezvoltat propulsorul V12 initial.

Modelul Jaguar XJ220 a fost produs din 1992 pana in 1994. Vanzarile au avut de suferit din cauza faptului ca Jaguar a renuntat la tractiunea integrala pentru una spate, la propulsorul V12, pretul mai mare decat era anuntat si din cauza raspunsului greoi al motorului, din cauza sistemului turbo.

Acest XJ220 de 320 km/h a fost lasat in praful desertului din Quatar. Masina a fost achizitionata din Coventry, Anglia si a fost vanduta in Liban, dupa care a ajuns in Quatar. Aceasta masina are doar 900 km la bord si totusi a fost lasata in paragina alaturi de rablele din Quatar. Acesta este unul din cele 281 de unitati produse de Jaguar din '92-'94.

Andrei Monenciu


 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2748 :: 22.12MB