No SSO cookie

Honda cerceteaza interactiunea dintre om si robot

voteaza
(0/ 0)
Honda cerceteaza interactiunea dintre om si robot
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Pornind de la cel mai avansat robot umanoid, Asimo, Honda continua cercetarile in domeniu si studiaza interactiunea acestei tehnologii cu omul.

 
 

Honda R&D si Ars Electronica Futurelab au anuntat astazi un proiect de cercetare ce se va desfasura in aceasta saptamana la Linz, Austria, pentru a descoperi care va fi in viitor interactiunea ideala intre oameni si robotii umanoizi. Studiul, care va implica membrii publicului ce vor interactiona direct cu ASIMO, robotul umanoid Honda, este primul de acest fel desfasurat in Europa.


Descoperirile acestei cercetari si ale altora similare, desfasurate in intreaga lume, vor fi integrate in functionalitatea viitoare a robotului ASIMO. De asemenea, aceasta va contribui la realizarea unui robot umanoid care poate interactiona cu oamenii in viata de zi cu zi, fara efort si de a lua asupra sa unele sarcini ce vor face viata oamenilor mai usoara.

De aproape un sfert de secol Honda a realizat progrese semnificative in vederea atingerii acestui obiectiv. Cea mai noua generatie a acestei cercetari este ASIMO, considerat ca fiind cel mai avansat robot umanoid. ASIMO (Advanced Step in Innovative Mobility) dispune de multiple functionalitati, cum ar fi un nivel inalt de mobilitate sau capacitatea de a da si a primi obiecte.


Satoshi Shigemi – Lider de Dezvoltare a Proiectului ASIMO, Honda, a declarat: „Pentru noi, colaborarea cu Ars Electronica Futurelab este interesanta, mai ales pentru faptul ca are o istorie in domeniul investigatiilor privind interactiunea om-masina si design (proiectare). Pentru noi, este un lucru hotarator in dezvoltarea robotului ASIMO si o parte importanta a cercetarii interactiunii intre robot si fiinta umana, intrucat sunt examinate diverse niveluri de acceptare si interactiune, pe plan mondial. Deja am elaborat proiecte de cercetare in Japonia si in timp se vor efectua cercetari similare in diferite culturi si parti ale lumii

In completare: “Scopul acestei cercetari este intelegerea mai buna a modului in care se va dezvolta in viitor interactiunea ideala si comunicarea dintre oameni si robotii umanoizi. Oamenii au nevoie de o comunicare confortabila cu robotul, astfel incat acesta sa reactioneze corect la comenzile lor si sa le indeplineasca dorintele atunci cand este nevoie de ajutorul acestuia.”

Cercetarea elaborata in colaborare cu vizitatorii Ars Electronica Center se va desfasura intre 2 si 8 septembrie 2010 in timpul festivalului Ars Electronica, in Linz, Austria. Experti din toata lumea in domeniul roboticii, futurologiei si designului vor lua parte la Festival.

Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1712 :: 22.11MB