No SSO cookie

Grasime transformata in biocombustibili

voteaza
(0/ 0)
Grasime transformata in biocombustibili
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Oamenii de stiinta din Luisiana au transformat grasimea aligatorilor in biodiesel

 
 

Oamenii de stiinta ne avertizeaza constant ca resursele de petrol sunt pe terminate, prin urmare, ar trebui să cautam surse alternative de energie.

Vehiculele electrice sunt toate bune dar au nevoie de o infrastructura complet noua la nivel global, ceva ce nu e probabil sa se intample foarte repede. In plus, acestea sunt scumpe si au multe limitari - dar aceasta este o alta poveste.

Pana in prezent, combustibilul traditional a fost inlocuit de ulei biodisel, care  este facut din boabe de soia. Problema este ca soia este, de asemenea, folosita pentru consumul uman si animal.
Doar SUA consuma anual  45 miliarde galoane de motorina. Pentru producerea doar a unui miliard de galoane de biodiesel din soia ar trebui utilizata  21% din productia culturilor anuale de soia din America. Prin urmare, biodieselul este, de asemenea, o resursa limitata.

Dar daca am putea gasi mai multe surse, care in loc sa mearga  direct la gropile de gunoi ar fi convertite in combustibil? Cel putin asta e ceea ce sustin ca au descoperit cercetatorii de la Universitatea din Louisiana. Este derivat din ceva folosit in marochinarie pentru a face portofele, genti si curele din piele: aligatorii - sau, mai degraba, grasimea lor.

Potrivit Bajpai Rakesh, profesor de inginerie chimica la Universitate, aligatorii sunt crescuti pentru piele si carne, iar grasimea lor este apoi aruncata in depozitele de deseuri. In plus, acestia nu sunt, spre deosebire de crocodili, o specie pe cale de disparitie. Dimpotrivă, există o mulţime.

Dl. Rakesh impreuna cu 5  colaboratori au publicat un articol in Industrial Engineering Chemistry Research journal, in care au declarat ca au transformat 61 % din grasimea aligatorilor in lichide care pot fi utilizate la producerea de biocombustibil. Potrivit ziarului, 6.75 milioane de kg grăsime aligator ar deveni 1.230.000 galoane de combustibil.

Dr. Bajpai Rakesh si colegii sai estimeaza ca o fabrica ar produce biocombustibili din grasime de aligator la 2,40 dolari pe galon, plus costurile pe grasime (adica zero pentru ca acum se arunca) si  transport. In plus,  exista  diferite stimulente care  incurajeaza utilizarea de biocombustibil.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1355 :: 17.78MB