No SSO cookie

GM si Ford vor mai multe rapoarte in transmisiile automate

voteaza
(5/ 1)
GM si Ford vor mai multe rapoarte in transmisiile automate
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

General Motors si Ford coopereaza in vederea constructiei de transmisii automate cu 9 si 10 viteze.

 
 

Se pare ca transmisiile automate cu 8 viteze, care au devenit norma standard pentru segmentul premium si incet-incet apar si in cel al masinilor cu preturi mai accesibile, nu mai sunt sufieciente. Mai exact, treptele, 8 la numar, nu mai sunt indeajuns.

Publicatia The New York Times publica o stire care confirma iminentul anunt al unui nou parteneriat istoric, cel dintre companiile General Motors si Ford. Cei doi giganti americani isi vor uni eforturile pentru crearea unor ni generatii de transmisii automate, destinate in special reducerii consumului de combustibil. Anuntul va fi facut in luna noiembrie.

Potrivit unor informatii venite pe surse, atat General Motors, cat si Ford au deja pe masa de lucr transmisii automate cu 8, 9, respectiv 10 viteze, pe care le vor folosi in echiparea vehiculelor pentru pasageri si a utilitarelor.

Daca cei doi rivali din Detroit vor merge inainte pe acest drum comun, dimensiunile celor doua companii, logistica de care dispun si disponibilitatile materiale avute, le-ar putea oferi avantaje enorme asupra concurentei, din punctul de vedere al posibilitatilor productive si al volumului acestora.

Nu ar fi pentru prima data cand cei doi producatori americani isi dau mana in domeniul cutiilor de viteze. Acum zece ani, au inceput designul si productia unei transmisii noi la acea vreme, cu sase trepte, destinata vehiculelor cu tractiune fata. In urma acestui program au rezultat cutiile de viteze Ford 6F si GM 6T70, care aveau aceeasi componenta mecanica, insa erau controlate de sisteme electronice diferite.

Cel mai mare beneficiu al aceastei colaborari ar fi reducerea riscurilor de investitie, deoarece cei mai multi producatori auto nu isi construiesc propriie cutii de viteze ci prefera sa le cumpere de la specialisti in dmeniu, cum ar fi ZF, drept care sunt obligati sa plateasca taxe pentru licenta, chiar daca acestea cresc valoarea totala de productie a vehiculelor.

Transmisiile cu un numar mare de trepte permit motoarelor sa functioneze in cel mai economic mod cu putinta, reudcand in acelasi timp emisiile de CO2.

Hyundai a anuntat deja ca va echipa, incepand cu anul 2014, masinile de lux din oferta proprie cu transmisii cu 10 trepte de viteza, in timp ce producatorul de cutii de viteze ZF si-a lansat pe piata propria cutie de viteze cu 9 trepte, inca de anul trecut. Aceasta din urma, denumita 9HP, care foloseste un convertor traditional de cuplu, in locul tehnologiei cu dublu ambreiaj, ofera un consum de carburant redus cu 16% fata de o transmisie automata cu sase rapoarte.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1877 :: 17.78MB