No SSO cookie

GM: Opel are pierderi, dar NU vrem sa il vindem!

voteaza
(0/ 0)
GM: Opel are pierderi, dar NU vrem sa il vindem!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

GM incepe sa isi piarda rabdarea cu Opel, insa, potrivit agentiilor internationale de presa, grupul din Detroit nu intentioneaza sa vanda divizia germana. 

 
 

Potrivit unor surse din cadrul GM, americanii cauta solutii pentru a rezolva problemele financiare ale lui Opel, insa vanzarea marcii nu este un scenariu realist.

“Akerson (Dan Akerson, CEO GM, n.r.), este satul pana peste cap de Opel, iar revenirea financiara a marcii nu prea capata contur,” a declarat sursa. Akerson a fost acum ceva vreme in favoarea vanzarii lui Opel, insa potrivit unor alte surse, legaturile operationale ale diviziei germane in cadrul grupului american sunt prea puternice pentru  o asemenea masura radicala.

Toate aceste pareri se bat cap-in-cap cu o serie de articole aparute atat in presa germana, cat si in cea internationala, conform carora fostul Numar 1 mondial ar fi totusi interesat de vanzarea lui Opel. Sursele agentiei Reuters spun insa ca nu a fost demarat un “proces formal de vanzare”.

Opel continua sa inregistreze pierderi inca din 2009, anul in care GM a iesit din procedura de faliment, dar aparent germanii sunt pe calea cea buna in a atinge “break even”-ul in acest an si sa se reintoarca in zona de profit in 2012.

Pe de alta parte, imaginea lui Opel a avut foarte mult de suferit in Europa, mai ales pe piata germana, iar reintoarcerea vanzarilor suficient de profitabile s-ar putea sa nu fie chiar atat de aproape.

Fata de vanzarea marcii insa, o optiune ceva mai realista ar fi incheierea unei aliante cu un alt producator european, asa cum GM a avut cu ceva vreme in urma cu FIAT - pentru a reduce costurile de dezvoltare si de productie si pentru a creste rentabilitatea lui Opel.

De asemenea, nu ar trebui exclusa nici posibilitatea atragerii unei investitii din partea unei firme chinezesti, asiaticii fiind in ultimii ani extrem de interesati de a se extinde pe pietele de pe Batranul Continent.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1726 :: 17.78MB