No SSO cookie

Geneva LIVE: MINI Rocketman Concept

voteaza
(0/ 0)
Geneva LIVE: MINI Rocketman Concept
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Puristii marcii vor aprecia masinuta prezentata de MINI la salonul elvetian, MINI Rocketman fiind primul model din ultimele decenii ce se intoarce cu adevarat spre originalul din 1959.

 
 

Odata cu lansarea fiecarei noi generatii, MINI a adaugat milimetri sau, uneori, chiar centimetri la dimensiunile popularului model britanic. O asemenea tendinta a fost vehement criticata de puristi, ce au considerat ca MINI se indeparteaza din ce in ce de “radacini”.


Este adevarat ca opinia lor nu prea a coincis, mai ales in ultimele decenii, si cu parerea clientilor, ce au continuat sa cumpere Cooper, One sau Countryman suficient de bine pentru ca marca de sub umbrela lui BMW sa isi permita sa dezvolte si prezinte, cam pe la fiecare salon auto, cate un nou concept sau nou model.

De data aceasta insa, nu mai exista nici un motiv de repros, Rocketman Concept fiind chiar cu 3 centimetri mai mic in lungime decat MINI hatch. Intr-o lume in care siguranta este pusa pe un piedestal si “mare” este intotdeauna “mai bun”, MINI a decis sa il construiasca pe Rocketman Concept din fibra de carbon pentru a scadea semnificativ greutatea masinii in paralel cu oferirea unui grad de securitate pasiva extrem de ridicat.

In ciuda simplitatii modelului, MINI nu a putut rezista sansei de a se “juca” totusi cu Rocketman Concept. Rezultatul este un concept revolutionar de portiera, cu doua balamale (cea de-a doua plasata la mijlocul usii). Astfel, urcarea si coborarea din micuta masina sunt extrem de facile.

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2777 :: 17.79MB