No SSO cookie

Geneva LIVE: Mercedes-SLK

voteaza
(0/ 0)
Geneva LIVE: Mercedes-SLK
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

A treia generatie a decapotabilei SLK de la Mercedes si-a facut debutul in aceasta saptamana sub reflectoarele salonului de la Geneva.

 
 

Desi debutul celebrului roadster era asteptat pentru salonul de la Detroit, germanii au preferat ca noul Mercedes-Benz SLK sa fie totusi prezentat pe Batranul Continent. Nu stim daca acest lucru are vreo legatura cu amintirile neplacute legate de “aventura” DaimlerChrysler, probabil ca altele sunt totusi motivele ce au stat la baza acestei decizii.


Cum informatii mai mult decat complete (specificatii, poze, video etc.) au fost prezentate cu mult inainte de inceperea salonului, nu ne ramane dacat sa prezentam foarte pe scurt cateva date despre model.

Mercedes-Benz SLK se aliniaza la randul sau noului limbaj de design al companiei din Stuttgart, el primind o parte frontala mai brutala din punct de vedere estetic, o grila frontala mai apropiata de verticala, precum si liniile lui SLS adaptate si aplicate la capota fata.

Cum SLK este un model cabrio, el dispune de un mecanism de decapotare Vario-Roof dotat cu inovatia Magic Sky Control patentata de Mercedes, sistem ce poate varia transparenta hard-topului pliabil, in functie de cantitatea de lumina pe care posesorul doreste sa o primeasca in habitaclu. Este vorba bineinteles despre o optiune disponibila pentru momentele in care masina este inchisa.

Pe lista motorizarilor sunt incluse un propulsor V6 de 3,5 litri pentru SLK350 (ce livreaza 306 CP), precum si un motor de 1,8 litri supraalimentat prin turbina ce produce 200 CP. In tabara diesel exista o singura optiune, motorul de 2,2 litri CDI cu 200 CP. Toate motoarele sunt oferite in varianta BlueEfficiency.

Tinuta de drum a fost imbunatatita fata de generatia anterioara prin intermediul unor elemente de suspensie mai dure si cu ajutorul sistemului de franare inteligent, dotat cu sistemul Torque-Vectoring Braking (ce franeaza automat si roata din interiorul virajului).

Pentru momentele in care masina este decapotata, confortul soferului si al pasagerului  din dreapta sunt asigurate de sistemul Airguide, ce elimina zgomotul de vant si controleaza fluxul de aer in habitaclu.

A treia generatie Mercedes-Benz SLK Roadster este deja disponibila la vanzare in Germania la preturi cu tot cu TVA ce variaza intre 38.675 euro (SLK200) si 52.300 euro (SLK350). Versiunea diesel porneste de la 44.256 euro. De asemenea, din aceasta vara noul SLK va fi disponibil si la dealerii din Statele Unite.

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
SLK | SLS |
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1976 :: 17.78MB