No SSO cookie

Geneva LIVE: Mazda Minagi - Buna, CX-5!

voteaza
(0/ 0)
Geneva LIVE: Mazda Minagi - Buna, CX-5!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Daca v-ati intrebat vreodata de ce japonezii de la Mazda nu au inca un crossover mai mic decat CX-7 si CX-09, din pacate in continuare nu credem ca veti afla vreodata raspunsul. Din fericire, va putem anunta insa ca el - crossoverul, nu raspunsul, deci - va iesi pe piata in aceasta toamna si ca este prefigurat la Geneva 2011 de conceptul Mazda Minagi.

 
 

Minagi Concept nu este insa doar o versiune “99% gata” a lui CX-5, ci si un vector de promovare a filozofiei Skyactiv si a noii linii de design Kodo. Poate ca cele doua nume pot parea pretentioase si va rugam de aceea sa nu va grabiti sa le considerati niste chestii pompoase dar fara substanta.


Skyactiv inseamna in esenta o noua abordare eco, o strategie ce presupune ca fiecare nou model Mazda lansat sa fie cu 100 de kilograme mai usor decat inainte (in cazul in care exista un predecesor). La acest lucru se va adauga dezvoltarea si implementarea de tehnnologii dedicate reducerii consumului de combustibil, precum si realizarea de arhitecturi si caroserii auto din ce in ce mai usoare.

Referitor la design, va aduceti aminte de Mazda Shinari (si ea prezenta la Geneva 2011)? Aceea este directia pe care o presupune adoptarea limbajului de design Kodo - in cazul lui Minagi, intr-o forma adaptata unui crossover. “Am vrut sa obtinem ceva diferit de Shinari,” a spus Masashi Nakayama, chief-designer la Mazda. “Am simtit ca un SUV crossover compact ar fi vehicolul perfect pentru a exprima agilitate si miscare coordonata; flexibilitatea a patru membre miscandu-se la unison si o pozitie verticala”.

Cristian Iovitu


 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2687 :: 22.12MB