No SSO cookie

Geneva LIVE: DeTomaso DeAuville - "Siamo tornati!"

voteaza
(0/ 0)
Geneva LIVE: DeTomaso DeAuville -
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Salonul elvetian a fost momentul pe care italienii de la DeTomaso l-au ales pentru a iesi din hibernare, producatorii legendarei Mangusta lansand in premiera mondiala modelul DeAuville.

 
 


Fabrica de zvonuri pornise de ceva vreme sa lanseze diverse informatii “scapate” ba despre designul noului model (nume de cod: SLC iar mai apoi SLS), ba despre posibile variante de caroserie, ba despre momentul lansarii lui pe piata.

Ei bine, majoritatea intrebarilor si-au primit in aceste zile raspunsul, masini.ro fiind in masura sa va spuna ca noul DeTomaso DeAuville va intra in productie anul viitor si ca este dotata cu un motor V6 turbo de 2,8 litri, a carui putere nominala este de 300 CP, iar cuplul de 400 Nm. Combinat cu o transmisie automata cu sase rapoarte si cu tractiunea integrala, motorul ii permite SUV-ului italian sa atinga o viteza maxima limitata electronic de 250 km/h si sa ofere un sprint 0-100 km/h de 6,7 secunde. Performante acceptabile mai ales daca luam in calcul greutatea totala de 1.850 kg...

Potrivit noului presedinte al companiei, Gian Mario Rossignolo (fost CEO Lancia), DeTomaso intentioneaza sa lanseze in urmatorii ani trei modele, SUV-ul DeAuville fiind planuit sa fie urmat de un sedan de lux si de un coupe. Pentru aceasta, aceeasi sursa a declarat ca sunt asigurate investitii de aproape 160 de milioane de euro, uzina DeTomaso de langa Torino (o fosta fabrica Pininfarina) urmand a produce circa 8.000 de unitati pe an. Interesant de mentionat de asemenea ca datorita utilizarii tehnologiei aluminium space-frame Univis, timpul mediu de fabricatie al unei masini este de doar 30 de zile.

Pentru foarte multi, numele DeTomaso are putina rezonanta, insa trebuie sa va spunem ca firma italiana (infiintata de pilotul de curse argentinian Alejandro de Tomaso la Modena, in 1959) are o lunga traditie in segmentul masinilor sport de lux. Mai mult, desi perioada sa de glorie a apus la sfarsitul anilor ’70 dupa iesirea din productie a celebrelor Mangusta, Pantera si Vallelunga, DeTomaso a continuat sa fabrice masini pana in 2005. De asemenea, italienii au fost, printre altele, proprietarii mult mai faimoasei Maserati intre 1976 si 1993.

In ceea ce priveste numele DeAuville, el este la a doua aparitie in gama DeTomaso, italienii dorind astfel sa onoreze numele unui model pe care l-au produs in anii ’70.

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.8139 :: 22.2MB