No SSO cookie

Formula 1 ar putea reintroduce motoarele supraalimentate

voteaza
(0/ 0)
Formula 1 ar putea reintroduce motoarele supraalimentate
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Pentru prima data in 21 de ani, Formula 1 se gandeste sa reintroduca motoarele supralaimentate.

 
 
Ultima oara cand au fost folosite motoarele supraalimentate a fost in 1989. De atunci Formula 1 a renuntat la aceste motoare din cauza puterii si vitezelor posibile odata cu folosirea acestor propulsoare. in 1989 FIA a interzis folosirea acestor propulsoare, singurele motoare disponibile fiind cele cu aspiratie directa.

Pentru cei mai multi fani ai Formulei 1, anii 1977-1988 au fost cei mai frumosi ani ai sportului. Atunci monoposturile foloseau propulsoare care dezvoltau 1.100 CP, putere care insemna curse dinamice si depasiri senzationale.

Se pare ca FIA se gandeste sa introduca propulsoare supraalimentate de 1.5 litri. Puterea dezvoltata de acestea nu va fi foarte mare asa cum se spera in anii '80, dar FIA considera ca trebuie redus consumul si emisiile de CO2, un astfel de motor fiind perfect. Noile propulsoare ar putea fi introduse incepand cu 2013.

Pentru a nu pierde din viteza si actiune din cauza acestui propulsor mai mic, se pare ca FIA  va permite folosirea sistemului KERS. Din pacate daca ar trebui sa invatam din trecut, se vede clar ca desi FIA a promis un sezon F1 mai dinamic in 2010, acesta nu este cu mult diferit fata de cele anterioare.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1466 :: 17.78MB