No SSO cookie

Ford reduce greutatea cu ajutorul plasticului cu bule

voteaza
(0/ 0)
Ford reduce greutatea cu ajutorul plasticului cu bule
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Compania Ford cerceteaza diferite variante menite sa reduca greutatea masinilor sale. Una dintre ele este plasticul cu infuzie de bule.

 
 
Fiecare producator auto este in cautarea solutiilor care sa reduca greutatea masinilor sale, ceea ce se transpune ulterior in masini mai prietenoase cu mediul inconjurator. Multumita plasticului cu infuzie de bule, tehnologie dezvoltata la Massachussetts Institute of Technology (MIT) si denumita MuCell, Ford pretinde ca a facut un important pas inainte, in lupta sa de a reduce greutatea masinilor, de oriunde, cu valori cuprinse intre 90 si 340 kilograme.


MuCell este realizat prin pomparea a mici bule de nitrogen sau carbon in plasticul normal, in timpul procesului de turnare al acestuia. Desi plasticul astfel rezultat este sensibil mai putin rezistent decat cel normal, Ford afirma ca diferenta va fi neglijabila, deoarece piesele din acest material vor fi proiectate pentru a fi cu 50, pana la 100% mai rezistente decat ar fi fost nevoie initial.


Desi ideea este inca in stadiu de cercetare, Ford doreste ca plasticul MuCell sa faca parte din componenta masinilor sale incepand cu anul 2020. Tehnologia a fost inventata in 1995, insa pana acum nu si-a gasit rostul in industria auto. Cu orientarea acestei industrii catre tehnologii verzi, MuCell a devenit dintr-o data o alegere perfecta, iar Ford va incepe sa foloseasca plasticul in diferite piese si elemente, precum protectiile motoarelor, inca din anii imediat urmatori.


Cristian Szilvassy

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1821 :: 22.13MB