No SSO cookie

Ford Police Interceptor isi surclaseaza competitorii

voteaza
(0/ 0)
Ford Police Interceptor isi surclaseaza competitorii
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Los Angeles Sheriff's Department testeaza ofertele producatorilor pentru a-si reinnoi parcul auto.

 
 
Daca in Romania masinile de politie sunt alese conform unor criterii cel putin subiective, in SUA, Los Angeles Sheriff's Department (LASD), organizeaza sedinte de teste intense. Iar producatorii isi dau toata silinta sa dovedeasca capacitatile masinilor produse. Deci un pic invers fata de tara noastra, zicem noi.


Segmentul masinilor de politie americane a primit cateva oferte foarte interesante din partea principalilor producatori autohtoni. Ofertele au fost prezentate de GM (Chevrolet Caprice), Chrysler (Dodge Charger) si Ford. In ultima batalie de pe circuitele de teste ale LASD, modelul ce are la baza un Taurus cu tractiune integrala, denumit Police Interceptor, a realizat cele mai rapide tururi de pista, anuntand ca poate fi un inlocuitor demn al modelului Crown Victoria.

Motorizat cu un V6 twin-turbo, EcoBoost, capabil sa ofere 365 CP si 475 Nm cuplu motor, Police Interceptor poate atnge 60 mph (96 km/h) in numai 5,8 secunde.


In timpul testelor din California, Ford a fost mai  rapid decat competitorii sai echipati cu motoare V8, ceea ce nu mai este o surpriza, de cand forta indusa suplimentar compenseaza cilindreea mai mica (Caprice are un motor de 6.0 litri V8, iar Dodge Charger vine cu un HEMI V8 de 5.7 litri).


LASD a mai testat si modelul standard Taurus Interceptor, care are un motor aspirat natural V6, de 280 CP, cu tractiune integrala. Potrivit declaratiilor oficialilor Ford, modelul s-a comportat onorabil in fata celorlalte modele V6, invingand clar in testele de franare, accelerare, si timpi pe tur de circuit.


Cel de al treilea model Ford testat pe circuitul Blue Oval, a fost modelul construit pe platforma Explorer, Police Interceptor Utility, cu un motor de 3.7 litri, V6, si tractiune integrala. Ford afirma ca desi incarcat cu 181 kilograme, modelul a fost mai rapid cu mai mult de doua secunde decat Chevrolet Tahoe, pe turul de circuit al LASD.


Masinile Ford Police Interceptor sunt disponibile in multiple configuratii, chiar si cu tractiune fata, si ofera un consum de combustibil imbunatatit cu cel putin 20% fata de modelul Crown Victoria, aflat momentan in dotarea politiei americane. Ceea ce suna ca si cum deja politistii au gasit pe ce sa-si cheltuiasca banii, insa GM si Chrysler nu si-au spus inca ultimele cuvinte.


Corvin (Cristian Szilvassy)



 

Cuvinte cheie:
Ford | GM | Chrysler | LASD |
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.9871 :: 22.15MB