No SSO cookie

Ford Focus a depasit 2,5 milioane de exemplare vândute în Europa

voteaza
(0/ 0)
Ford Focus a depasit 2,5 milioane de exemplare vândute în Europa
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Focus, cel mai bine vândut autoturism Ford, a depăşit în această perioadă bariera de 2,5 milioane de unităţi vândute în Europa, în condiţiile în care cota de piaţă Ford a crescut de la 8,7% la 8,8% în perioada ianuarie - septembrie 2003, în ciuda tendinţei general descrescatoare a industriei auto, se arată într-un comunicat al companiei.

 
 
[poza1s]Focus continuă sa fie cel mai de succes autoturism în 19 ţări din Europa, cu 373.400 unitati vandute în primele 9 luni ale anului. În septembrie, numarul de modele Focus vândute pe piaţa europeană a fost de 42.500, suficient ca să depăşească cifra de 2,5 milioane de unităţi comercializate de la lansarea sa, în octombrie 1998. Ford Fiesta a înregistrat, de asemenea, un mare sucess, cu un număr de 260.400 unităţi vândute în primele trei trimestre ale acestui an, adică cu 31.300 mai mult decât în 2002. Cota de piaţă Fiesta a crescut de la 2% la 2,3%. În plus, modelele Ford Fusion vândute în intervalul ianuarie-septembrie 2003 sunt în număr de 81.500, dovedind succesul modului în care Ford a inţeles sa ofere un produs inovator pentru clasa mica. Creşterea Ford din segmentul mic s-a datorat in mare parte şi modelului Transit Connect, cu 36.700 unităţi vândute în luna septembrie. [poza2s]În Romania, în acest an se înregistrează un nivel record de vanzari pentru Ford - Romcar, importatorul oficial al mărcii reruşind să livreze 2.242 unităţi până în septembrie 2003. Nivele record de vânzari au fost obţinute de Ford şi în alte state europene, precum Grecia, Polonia si Turcia. Cele mai bune pieţe pentru Ford în Europa continua să fie Turcia şi Anglia, cu o cota totală de 16,8%, respectiv 15,8% din piaţă. În Italia, unde Ford se afla în topul importurilor de automobile şi Focus detine primul loc, Ford şi-a crescut cota de piaţă de la 7,6% la 9,1%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. [poza3s]Earl Hesterberg, vice-preşedinte al depratamentului Marketing, Vânzări & Service Ford Europa, a declarat: "Suntem încântaţi că Ford işi menţine cota de piaţă în acest an, în ciuda unei evoluţii mai puţin dinamice a pieţei auto în Europa şi a competiţiei puternice. Performanţele noastre au la bază calitatea gamei de produse prezente şi vânzările mari în clasa mică şi cea a autovehiculelor comerciale. Respectam ritmul promis de lansare pe piaţă a noilor modele, iar dovada o reprezintă noul Mondeo şi Focus C-MAX. Anul următor vom avea de asemenea produse importante de prezentat publicului.”

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1428 :: 17.77MB