No SSO cookie

Folosirea in siguranta a telefonului mobil in timp ce conduceti

voteaza
(0/ 0)
Folosirea in siguranta a telefonului mobil in timp ce conduceti
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Distragerea atentiei in timpul condusului cauzeaza mai multe accidente decat practic orice altceva, si ce poate distrage mai mult atentia decat un telefon mobil? Daca trebuie sa vorbiti la telefon in timp ce conduceti, atunci trebuie sa o faceti in siguranta. In continuare va arat cum.

 
 
Cam toata lumea pare sa aiba un telefon mobil in ziua de azi. De fapt, potrivit unor date recente, aproape 89% dintre adultii din Statele Unite au un telefon mobil si il folosesc regulat. Cateva legi noi din America reflecta acest lucru, deoarece tot mai multe state aproba legi care definesc folosirea telefonului mobil in timpul condusului ca o forma de conducere defectuoasa. State precum California, Connecticut si New Jersey au tot felul de interdictii pentru folosirea telefonului mobil in timpul condusului doar daca este vorba despre cazuri de urgenta. Åžaptesprezece state au aprobat legi care interzic folosirea telefonului mobil de catre soferii incepatori si un numar similar de state interzic folosirea telefonului mobil de catre soferii de autobuze scolare.

Cu asemenea legi aprobate, cel mai sigur lucru pe care il puteti face in acest caz este sa nu vorbiti la telefon. Totusi, daca nu puteti sau nu vreti sa renuntati la telefonul mobil, atunci exista cateva lucruri pe care le puteti face ca sa fiti in siguranta atunci cand conduceti si vorbiti.

Hands-free. (cu mainile libere) Multe telefoane mobile sunt dotate cu sau au disponibile seturi de casti hands-free pe care sa le puteti folosi pentru a vorbi la telefon. Aceste unitati sunt de fapt niste casti cu microfon pe care le puteti folosi pentru a vorbi, in loc sa folositi telefonul propriu-zis. Deseori aceste unitati au un mic buton pe care il apasati, pe mircrofon, pentru a putea raspunde la telefon. Astfel de unitati sunt cele mai bune atunci cand trebuie sa vorbiti la telefon in timp ce conduceti. Va permite sa va concentrati mai multa atentie pe drum.

Bluetooth/OnStar/Synch Acestea sunt o imbunatatire a tehnologiei hands-free mentionata. De fapt, sunt acelasi lucru, dar cu cateva diferente. Aceste sisteme va permit sa va prindeti telefonul mobil de masina, permitandu-va sa auziti conversatia prin radio, sau printr-un set de casti fara fir. Cele mai multe, daca nu toate, aceste sisteme sunt cu adevarat hands-free si se bazeaza pe software pentru recunoasterea vocii. Daca acestea sunt mult mai scumpe, sunt mult mai sigure decat seturile de hand-free normare sau folosirea normala a telefonului mobil.

Mesajele text Mesajele text sunt sau ar trebui sa fie o solutie simpla si de bun-simt. Nu faceti acest lucru in timp ce conduceti! Cele mai multe persoane trebuie sa se uite la telefon pentru a scrie un mesaj, si daca faceti acest lucru, atunci va ridicati ochii de la drum si nu mai vedeti daca se intampla ceva rau.

Folositi butonul de oprire Cea mai sigura varianta dintre toate este sa va inchideti telefonul atunci cand conduceti.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1797 :: 22.18MB