No SSO cookie

Fisichella a lansat noul Ferrari 458 Italia in Romania

voteaza
(0/ 0)
Fisichella a lansat noul Ferrari 458 Italia in Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Giancarlo Fisichella, pilot de Formula 1 la Ferrari, a venit in Romania pentru a lansa alaturi de importatorul Forza Rossa noul Ferrari 458 Italia.

 
 
Forza Rossa, reprezentantul Ferrari in Romania, sarbatoreste astazi doi ani de activitate. Tot astazi, compania lanseaza modelul Ferrari 458 Italia, la bordul caruia pilotul Giancarlo Fisichella a facut demonstratii spectaculoase pentru publicul din Romania.


Dupa vanzari impresionante, lansari de produse si servicii noi, Forza Rossa a reusit sa aduca brandul Ferrari tot mai aproape de romanii care admira performanta. 67 de masini vandute in numai doi ani, dintre care 21 de cereri pe listele de asteptare si mii de articole cumparate din Ferrari Store arata ca pasiunea pentru calutul italian devine un stil de viata cu adevarat aspirational.


Ferrari nu e doar un nume al unei companii de masini. E un univers in care am reusit sa aducem romani din toate zonele sociale. Pentru ca pasiunea pentru aceasta emblema nu inseamna doar sa conduci masina, ci sa-i admiri si realizarile. De la volanul unui Ferrari la o simpla sapca sau o macheta, clientii nostri au un lucru in comun: vor sa traiasca experienta brandului si valorile sale.”, Ion Bazac, presedinte Forza Rossa.

Forza Rossa a devenit reprezentatul general Ferrari in Romania in aprilie 2007 si a inaugurat primul show-room dedicat exclusiv celebrului brand in mai 2008. Pentru a marca cei doi ani de success pe piata, compania a sarbatorit astazi alaturi de parteneri, clienti si oaspeti de seama. Pilotul Scuderiei Ferrari, Giancarlo Fisichella, invitat de onoare al evenimentului, a facut o demonstratie spectaculoasa la volanul proaspatului model 458 Italia in fata unui public entuziast strans la centrul comercial Baneasa Shopping City.


Giancarlo Fisichella, pilot Scuderia Ferrari: “Pentru mine este intotdeauna o mare placere sa conduc un Ferrari. Dar atunci cand urci la bordul unui 458 Italia, simti cu tot sufletul  transferul intregii experiente si tehnologii din Formula 1.  Nu este vorba doar de performanta pura, ci si de placerea reala de a conduce.”


Ferrari 458 Italia beneficiaza de intreaga experienta a departamentului de curse incepand cu volanul care are, pentru prima data, toate comenzile plasate pe el astfel incat soferul sa poata conduce masina tinand intotdeauna mainile pe volan. Desenat de Pininfarina, Ferrari 458 Italia este un salt in viitorul masinilor cu motor V8 median spate. Echipat cu un motor V8 de 4.5 litri care dezvolta 570 CP/9.000 rpm, cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj, avand o greutate de doar 1.380 de kilograme, 458 Italia are un raport putere/greutate exceptional, de 413 CP pe tona. Aceasta ii permite sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3.4 secunde si sa atinga o viteza maxima de peste 325 km/h.


Precum si la celelalte modele Ferrari, clientii isi pot personaliza masina proprie in infinite moduri, astfel incat sa poata spune cu certitudine ca au un automobil unic. Sistemul prin care acest lucru e posibil e impartit in patru mari arii dedicate lui 458 Italia: Racing si Circuit, Exterior si Culori, Interior si Materiale si  Echipamente si Calatorii. De exemplu, caracterul sportiv al masinii poate fi subliniat prin optarea pentru scaune din fibra de carbon, iar clientii pot alege dintr-o varietate extrema de culori si materiale prin intermediul uneltelor de configurare virtuala disponibile in showroom-urile Ferrari.


Dincolo de lansarea noului model Ferrari in Romania, aniversarea Forza Rossa a fost si un prilej pentru reprezentantii companiei de a face o retrospectiva a celor doi ani de activitate si de a vorbi despre proiectele viitoare.
        
Am mers in acesti doi ani cu piciorul pe acceleratie, asa cum se cuvine cand ai in spate un astfel de brand. Daca in 2008 am vandut 15 masini, in 2009 si 2010 am reusit sa vindem cate 25 de masini/an. Si mai avem inca 21 de masini pe lista de asteptare. Intr-un moment dificil, am adus cunoscatorilor nu doar o masina, ci si o investitie”, declara  Ion Bazac, presedinte Forza Rossa.


La sfarsitul lui 2009, Forza Rossa  deschide la Bucuresti, pe Calea Victoriei, cel mai mare magazin Ferrari Store din Europa de Est. Acesta are o suprafata de 450 mp, vine dupa o investitie de 4,2 milioane de euro si comercializeaza numeroase produse sub marca Ferarri: imbracaminte, accesorii, echipamente pentru copii, dar si hobby & sport, precum si cosmetice. In 2010, la inceputul lunii mai, compania lanseaza  www.ferraristore.ro, primul magazin online unde fanii marcii pot comanda la distanta peste 6.000 de produse ce poarta brandul Ferrari.

Forza Rossa a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 4,5 mil. euro. De la an la an ea a crescut, in 2009 Grupul Forza Rossa ajungand la 6,5 mil. euro, asteptandu-se ca in 2010 cifra de afaceri sa depaseasca 8 mil. de euro. Cele mai vandute modele, in cei doi ani de activitate, au fost: 599 GTB, 612 Scaglietti One to One, Scuderia Spider, California, 599 GTO si nu in ultimul rand cel mai nou model, 458 Italia. Scuderia Spider si 599 GTO, modele de colectie, desi au avut alocate Romaniei doar cate doua masini, au fost imediat achizitionate de catre iubitorii de Ferrari romani, pentru Scuderia Spider fiind necesara suplimentarea cu inca doua masini. Noul model, proaspat lansat in Romania, are deja solicitari pentru 17 unitati, 6 dintre ele urmand sa fie livrate in 2011.


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2053 :: 17.79MB