No SSO cookie

Fiat intarzie deliberat aparitia noilor sale modele

voteaza
(0/ 0)
Fiat intarzie deliberat aparitia noilor sale modele
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Aparitia inlocuitorilor modelelor Fiat Panda si Lancia Ypsilon a fost amanata pana in 2012.

 
 
Unul dintre cele mai importante modele Fiat din Europa, Panda, a carei a treia generatie era prevazuta sa apara in vara acestui an, a fost deja amanat, oficial, pentru septembrie 2011. Insa potrivit ultimelor informatii, micul hatchback cu cinci usi va aparea pe piata abia in ianuarie 2012.


A treia generatie Lancia Ypsilon isi asteapta aparitia pe piata, dar si aceasta a fost amanata cu mai mult de doi ani. La fel s-a intamplat si in cazul inlocuitorilor modelelor Fiat Idea/Lancia Musa si Fiat Multipla 3+3.


Sergio Marchionne, CEO Fiat, a inghetat cheltuielile companiei italiene, inca din 2008, cand criza financiara a lovit Europa. Cheltuielile au revenit la normal abia anul acesta, insa Marchionne defineste piata europeana ca fiind inca la standarde extrem de joase, si deci, nu considera ca ar fi momentul sa apara cu ceva nou. Mai mult, domnia sa prevede o scadere a vanzarilor in primul trimestru al anului 2011, fata de acelasi trimestru al anului curent, pe fondul incetarii diferitelor scheme si programe de casare care se deruleaza in diferite tari. Nici restul anului 2011 nu este vazut intr-o lumina mai fericita, de catre acelasi CEO Fiat.


De cealalta parte insa, analistii prevad o continua scadere drastica a vanzarilor Fiat, al carui declin a inceput deja, in lispa unor modele noi. Astfel, vanzarile din Europa ale Fiat au scazut cu 13,9%, la un numar de 723.356 vehicule vandute, pe o perioada de opt luni, timp in care declinul general al pietei a fost de numai 3,5%, potrivit datelor furnizate de catre ACEA (Asociatia ConstructorilorEuropeni de Automobile).


Stuart Pearson, analist auto la prestigioasa firma de servicii si analize financiare, Morgan Stanley din Londra, a declarat: "Fiat practica un joc periculos, si prin intarzierea aparitiei  modelelor-cheie, risca sa piarda orice sansa oferita de revenirea financiara a Uniunii Europene, daca gresesc timpii la care-si vor lansa modelele."


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2710 :: 22.12MB