No SSO cookie

Ferrari lucreaza la o tehnologie care citeste gandurile

voteaza
(0/ 0)
Ferrari lucreaza la o tehnologie care citeste gandurile
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Jurnalistii britanici de la Autocar sugereaza faptul ca Ferrari lucreaza la o tehnologie care monitorizeaza starea fizica si psihica a soferului. In functie de aceasta, computerul de bord va regla sistemul tractiunii si al stabilitatii.

 
 
Noua tehnologie a fost patentata la nivel global. Ferrari doreste sa dezvolte aceasta tehnologie care va permite masinii sa se seteze automat in functie de starea soferului. Scuderia italiana a declarat ca soferii au tendinta de a-si supraaprecia calitatile de sofer, iar atunci cand aleg o setare sport, acestia isi exprima o dorinta, dar nu tin cont de starea psihica in care se afla.

Noua tehnologie va consta intr-o serie de senzori care vor masura si transmite computerului de bord o serie de parametri biometrici si psihometrici. Printre senzori amintim o camera video care sa masoare rata de clipire a soferului, senzori care sa masoare bataile inimii, tensiunea si temperatura soferului. Acestia vor permite masinii sa vada starea de alerta in care se afla soferul si daca acesta poate continua sau nu traseul.

Senzorii vor fi montati in plafon, bord, scaune si volan. Noua tehnologie poate fi folosita pentru a reduce numarul de accidente, dar si pentru a imbunatati stilul de condus.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1504 :: 17.78MB