No SSO cookie

Facelift major pentru Mercedes-Benz Clasa B. Analiza completă a informaţiilor

voteaza
(0/ 0)
Facelift major pentru Mercedes-Benz Clasa B. Analiza completă a informaţiilor
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Bestsellerul Mercedes-Benz primește acum un facelift major cu îmbunătățiri la exterior și interior, dar și în ceea ce priveste linia de design și dotările

 
 

Atât ca design, cât și ca tehnologie, a doua generație a Clasei B a deschis porțile unei noi ere compacte în istoria Mercedes-Benz. Peste 350.000 de unități ale modelului sports tourer au fost comercializate de la lansarea sa pe piață, la sfârșitul anului 2011.

Designul este de acum mult mai rafinat, iar oferta de motorizări rămâne unică în segmentul său: cinci propulsoare diesel cu cifre de consum mediu ce variază între 3.6 și 5.0 litri pentru 100 km parcurși, patru motoare pe benzină foarte eficiente cu consumuri medii între 5.4 și 6.6 litri pentru 100 km parcurși, precum și sisteme de propulsie alternativă (B 200 Natural Gas Drive și Clasa B Electric Drive). Sistemul de tracțiune integrală 4MATIC rămâne disponibil în continuare pentru noua Clasa B. Mai mult, valoarea coeficientului aerodinamic de doar 0.25 rămâne valoarea record a segmentului.

Vânzările demarează de pe data de 12 septembrie, iar premiera mondială a noii Clasa B are loc la Salonul Auto de la Paris între 4 și 19 octombrie. Noile modele Clasa B vor ajunge în showroomuri pe 29 noiembrie 2014.

Cel mai simplu mod prin care poți recunoaște un model Clasa B cu Facelift, indiferent dacă este echipat cu motor pe benzină sau diesel, este privind partea din față a modelului. Acesta este echipat cu un spoiler nou, o grilă a radiatorului mai mare ce include două fante și faruri ce acum integrează luminile de rulare pe timp de zi pentru a-i da mașinii un aspect mai unitar, dar și mai dinamic. Și spoilerul spate a fost modificat, având acum un contur mai pronunțat al formelor și o bandă cromată adiționată. Farurile LED High Performance (dotare opțională ce nu este disponibilă pentru modelele Electric Drive sau Natural Gas Drive) îi conferă Clasei B o apariție mai specială atât ziua, cât și noaptea. Aceste faruri sporesc siguranța pe timp de noapte datorită zonei mari de iluminare și nuanței similare cu lumina zilei. Stopurile bicolore, ce folosesc și ele tehnologia LED, fac mașina mult mai vizibilă și îi conferă un caracter aparte.

Faceliftul Clasei B a făcut interiorul mai exclusivist, mai modern și mult mai ușor de personalizat. Mercedes-Benz a îmbunătățit detaliile de calitate superioară din interior cum ar fi display-ul de pe consola centrală, care acum este mai mare, putând avea o diagonală de până la 8 inch (20.3 centimetri), precum și instrumentarul de bord. Cele 12 nuanțe disponibile pentru lumina ambientală a interiorului pot fi reglate în funcție de nevoile pasagerilor.

Foarte important este faptul că Mercedes-Benz a reorganizat gama de modele a Clasei B, acum fiind disponibile trei linii de design și echipare: Style, Urban și AMG Line. Fiecare dintre acestea se diferențiază de restul prin detalii specifice la exterior, dar și la interior. Pachetele Night, Exclusive și AMG Exclusive se adaugă acestor linii de echipare pentru o personalizare și mai pronunțată a mașinii.

Sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS extinde funcționalitatea sistemului COLLISION PREVENTION ASSIST cu o funcție de frânare partial autonomă pentru a se reduce riscul coliziunilor frontale. Sistemul ATTENTION ASSIST a fost îmbunătățit și el: acum funcționează între 60 și 200 km/h și folosește o linie de display împărțită pe cinci segmente pentru a vizualiza nivelul de atenție momentană a șoferului.

Atunci când vine vorba de eficiență, noua Clasa B continuă să reprezinte standardul segmentului său datorită celui mai bun coeficient aerodinamic din segment. Oferta de motoare este foarte complexă - sunt disponibile patru motoare diesel, patru motoare alimentate cu benzină și două modele echipate cu sisteme alternative de propulsie. În plus mai sunt disponibile și versiunile speciale BlueEFFICIENCY pentru B 180 și B 180 CDI. În total sunt oferite acum patru modele echipate cu tracțiune integrală pentru îmbunătățirea stabilității la rulare și a manevrabilității.

B 200 Natural Gas Drive și Clasa B Electric Drive ce vor fi lansate în curând, se alătură portofoliului de motoare convenționale drept două modele speciale ce folosesc sisteme alternative de propulsie. Ambele utilizează soluția tehnică modulară a platformei pentru Clasa B - ENERGY SPACE. Podeaua găzduiește trei rezervoare de gaz, unul de dimensiuni mari și două mai mici, și un rezervor de combustibil convențional, pe benzină, cu capacitatea de 14 litri (pentru B 200 Natural Gas Drive) sau bateria litiu-ion (pentru Clasa B Electric Drive). Datorită acestei metode de asamblare foarte inteligentă, modelul compact Mercedes-Benz cu cinci locuri poate să-și păstreze portbagajul dimensionat generos.

Sunt disponibile două motorizări diesel cu cilindreea de 1.461 cmc: B160 CDI şi B180 CDI, având 90 CP, respectiv 109 CP. Tot la capitolul diesel sunt oferite şi motorizări cu cilindreea de 2.143 cmc, B200 CDI (136 CP şi 300 Nm) şi B220 CDI (177 CP şi 350 Nm).

Motoarele alimentate de benzină sunt două cu cilindreea de 1.595 cmc, mai exact B180 (122 CP) şi B200 (156 CP). Cele două motoare de 2,0 litri prezente în gamă (1.991 cmc) sunt B220 4MATIC (184 CP) şi B250 (211 CP).

Pachetul de dotări opționale Night îi permite clientului să personalizeze și mai mult exteriorul mașinii. Anumite elemente de design ale Clasei B sunt negre, dacă se optează pentru acest pachet - fantele duble ale grilei motorului, de exemplu. Jantele din aliaj au diametrul de 18 inch (45.7 cm), capacele oglinzilor retrovizoare laterale și inserțiile de pe linia mediană a caroseriei sunt de asemenea negre.

Geamurile în nuanță închisă, pentru locurile din spate și lunetă, oferă discreție pentru pasageri și sporesc caracterul sportiv al mașinii.

Confortul, calitatea exemplară și designul sunt caracteristicile definitorii ale pachetului Exclusive. Scaunele față încălzite, cu suport lombar reglabil pe patru sensuri sunt oferite în acest pachet alături de un volan și schimbător îmbrăcate în piele de o calitate foarte bună. Instrumentarul de bord și panoul central al portierelor sunt îmbrăcate în piele ecologică ARTICO. Tapițeria din piele pentru scaune este disponibilă în următoarele nuanțe: roșu Cranberry, maro Hazelnut și negru. Elementele de design vopsite în argintiu lucios ajută la crearea unei ambianțe exclusiviste. Printre detaliile practice ale acestui pachet se găsesc și închiderea centralizată confort precum și o priză de 12V în partea din spate.

Având la bază linia de echipare AMG, pachetul AMG Exclusive, oferă chiar mai multe exclusivitate, individualitate și sportivitate. Dotările principale aduse de acest pachet sunt scaunele încălzite, cu suport lombar reglabil pe patru sensuri și tapițeria din piele RED CUT de culoare neagră cu o cusătură contrastantă de culoare roșie. Bordul și partea centrală a portierelor, precum și cotierele sunt îmbrăcate în piele ecologică ARTICO și prezintă de asemenea cusătura contrastantă roșie. Volanul sport cu parte inferioară aplatizată este îmbrăcat în piele, iar zona în care șoferul ține mâinile este acoperită cu piele perforată. Schimbătorul de viteze este și el îmbrăcat în piele pentru a sublinia și mai mult sportivitatea interiorului.

Preţurile în România pornesc de la 25.674 euro, inclusiv TVA, pentru modelul B180 şi ajung până la 36.611 euro pentru modelul B250, în timp ce B200 Natural Gas Drive va avea în România un preţ de pornire de 34.286 euro.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3517 :: 17.85MB