No SSO cookie

EU are initiative legislative pentru reducerea poluarii auto pâna în 2005

voteaza
(0/ 0)
EU are initiative legislative pentru reducerea poluarii auto pâna în 2005
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Uniunea Europeană a iniţiat o nouă normă de protecţie a mediului împotriva poluării care stabileşte reducerea procentului de sulf în carburanţii auto până în anul 2005, urmând ca în a doua fază să se procedeze la eliminarea totală a conţinutului de sulf, până în 2009, informează auto.com.

 
 
[poza1s]Aprobarea acestei inţiative legislative survine în urma unor lungi dezbateri cu privire la reducerea poluării prin îndemnarea producătorilor de carburanţi auto de a scoate pe piaţă produse cu un conţinut scăzut de substanţe nocive.
Noua legislaţie stabileşte un nivel maxim de 50 de părţi per milion (PPM) pentru sulful conţinut în carburanţi, faţă de 150 PPM cât prevăd normele actuale pentru benzină şi 350 PPM, în cazul motorinei.
Actul legislativ va intra în vigoare la 1 ianuarie 2005, cînd, potrivit reprezentanţilor guvernului UE, conţinutul normal de substanţe nocive în carburanţi ar trebui să fie de circa 10 PPM. De asemenea, speră iniţiatorii legii, şi acest "rest" va fi eliminat până în 2009.
[poza2d]Reprezentanţii corpului de rafinării industriale din Europa au apreciat că reducerea conţinutului poluant din carburanţi pînă la nivelul de aproximativ 10 PPM va aduce costuri suplimentare în sector, evaluate la circa 11 miliarde de dolari.
În ceea ce priveşte suportul tehnologic, se pare că industria de profil a anticipat această iniţiativă legislativă, unul dintre reprezentanţii corpului de rafinării precizând că dacă legea va fi aprobată, atunci industria va trece la adoptarea noilor reglementări.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1397 :: 17.76MB