No SSO cookie

Dupa CD-uri, chinezii s-au apucat de piratat masini!

voteaza
(0/ 0)
Dupa CD-uri, chinezii s-au apucat de piratat masini!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Companiile străine au de multă vreme probleme cu pirateria chineză, care vinde de ceva timp sofware, CD-uri şi DVD-uri contrafăcute, însă ultima găselniţă imaginată în China este cu totul ieşită din comun, fiindcă, de data aceasta, imitaţia se referă la maşini, potrivit Automotive News.

 
 
General Motors tocmai a început investigaţiile asupra producătorului auto chinez SAIC-Chery Automobile Co. Ltd., care a lansat de curând modelul de mic litraj QQ, model ce pare o copie la indigo a modelului GM Chevrolet Spark, lansat mai devreme pe piaţă în acest an. Compania chineză, care a vândut anul trecut un număr de 50.000 de unităţi, a negat faptul că s-ar fi inspirat pentru modelul Chery din modelul Spark. De altfel, Spark se bazează pe modelul Matiz, produs de Daewoo, a cărui adaptare pentru piaţa chineză costă, cu aproximaţie, circa 500 de milioane de dolari, potrivit companiei de consultanţă Autopolis. "Băieţii răi au devenit mai deştepţi" a spus un oficial al GM, adăugând că, în condiţiile unei maturizări pe o anumită piaţă, devine tot mai dificil în a-ţi proteja proprietatea intelectuală, existând o mulţime de tentaţii din partea piraţilor care falsifică tot mai multe lucruri pe care le vând mai ieftin faţă de original. Producătorii auto din China apreciază că o situaţie de genul copierii unui anumit tip de autovehicul îi poate costa pe producători sume enorme, cuprinse între 500 de milioane şi 2 miliarde de dolari. În afară de GM şi companiile Toyota Motor Corp., Honda Motor Co. şi Volkswagen AG sunt, de asemenea, în diferite dispute, ca urmare a faptului că piaţa auto chineză a cunoscut un progres al vânzărilor de 56% anul trecut, depăşind pentru prima oară un milion de vehicule. "Cazul modelului Chery este unic", a comentat un director executiv al unei companii concurente, completat de un director de la GM care a spus că, deşi compania americană a transmis celei chineze că nu ar aprecia dacă cineva le-ar copia, totuşi cele două modele în cauză arată similar. Ironia sorţii face ca 20% din acţiunile firmei care produce Chery să fie deţinute de Shanghai Automotive Industry Corp, companie care este cel mai mare partener joint venture al companiei GM.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1718 :: 22.16MB