No SSO cookie

Dotari si tehnologii esentiale unui automobil modern

voteaza
(0/ 0)
Dotari si tehnologii esentiale unui automobil modern
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Achizitia unei masini este o responsabilitate foarte mare si poate sa insemne cheltuieli serioase. Spre norocul nostru, traim intr-o perioada in care automobilele sunt extrem de bine dotate, furnizand tehnologii cu adevarat impresionante. Acolo unde nu exista dotari pentru ceea ce ne dorim noi, exista dispozitive aditionale, care se dovedesc foarte utile.

 
 

Pentru siguranta, igiena si placere in condus, este bine ca masina sa fie cat mai bine dotata.

Dotarile ce tin de igiena

Igiena este deosebit de importanta, atat pentru cei care calatoresc foarte mult cu masina, cat si pentru cei care o fac ocazional. Nu este o mare filosofie in curatarea temeinica a masinii. Pentru exterior, o spalatorie auto isi poate face foarte bine treaba, iar pentru interior este nevoie de un aspirator auto de foarte buna calitate, de carpe cat mai moi si de detergenti. Aspiratorul auto poate sa puna cele mai mari probleme in achizitie, insa variantele de pe piata sunt din ce in ce mai performante. Trebuie acordata o atentie sporita puterii acestuia, brandului si numarului de accesorii care pot ajuta la un plus de eficienta.

Dotarile tehnice ale masinii

Partea tehnica a unui automobil poate sa decida gradul de siguranta si confortul celor care il folosesc. Printre dotarile cu adevarat importante se numara :

1. ABS-ul si ESP-ul. Acestea reduc riscul de accident cu pana la 35%, chiar si in conditiile dificile de drum. Cu ajutorul lor, controlul masinii este mult mai usor.

2. Airbaguri. Cu cat mai multe airbaguri, cu atat mai bine. Majoritatea masinilor au airbaguri frontale, insa se pot dovedi extrem de utile si airbagurile laterale sau cele pentru cap.

3. Anvelopele. Achizitia unei masini trebuie sa tina cont e anvelope. Sunt elementele care intra in contact cu asfaltul si care ajuta foarte mult la franare, la consum si la confort. Desi sunt neglijate, de cele mai multe ori, anvelopele sunt elemente deosebit de importante.

4. Sistem de franare automata. Pare a fi un moft, insa este de multe ori diferenta dintre accident grav si accident mai putin grav sau diferenta dintre accident si doar o sperietura zdravana. Acest sistem iti permite sa franezi cu o secunda mai repede sau chiar franeaza in locul tau in momentele in care atentia nu este un punct forte.

5. Aerul conditionat. Este o dotare ce nu trebuie sa mai lipseasca din nicio masina. Iti permite sa te bucuri de o temperatura confortabila pe timp de vara si sa iti dezaburesti geamurile pe timp de iarna, fara a consuma foarte mult combustibil. Confortul trebuie sa fie un element extrem de important in momentul alegerii unei masini.

6. Cat mai multi senzori. Masinile moderne au cat mai multi senzori. De la cei de la lumina, pana la cei de parcare sau de ploaie, toti pot fi importanti si pot ajuta la un condus mult mai confortabil.

7. Conectivitate. Traim intr-o epoca in care conectivitatea este extrem de importanta. Bluetooth, USB si alte variante de conectare cu dispozitivele mobile din dotare, toate se pot dovedi deosebit de utile.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1577 :: 15.06MB