No SSO cookie

Doi români s-au calificat la finala Dunlop Drivers Cup din Mexic

voteaza
(0/ 0)
Doi români s-au calificat la finala Dunlop Drivers Cup din Mexic
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Şase concurenţi din România au participat săptămâna trecută la calificările pentru finala competiţiei Dunlop Drivers Cup din Mexic, din martie anul viitor, şi doi dintre aceştia se vor număra printre cei 30 de finalişti ai acestei competiţii destinate şoferilor amatori.

 
 
[poza1s]În Mexic, cei treizeci de finalişti ai Dunlop Drivers Cup vor petrece opt zile, în care vor acoperi o distanţă de aproximativ 2 000 de kilometri. Ei vor conduce automobile, vehicule pentru orice tip de teren, quad şi enduro, pe drumuri amenajate sau în teren deschis. La altitudini de până la 4 200 de metri, ei vor fi în permanenţă sub supraveghere medicală, dar vor avea nevoie şi de o formă fizică excelentă. Sesiunea de calificări pentru marea finală s-a desfăşurat pe un teren accidentat şi dificil, în tabăra off-road de la Dieskau (60 km distanţă de Leipzig) şi a reunit 60 de competitori din şapte ţări, inclusiv România. [poza2s]În cadrul taberei de două zile de la Dieskau, participanţii şi-au demonstrat calităţile de pilot conducând practic orice tip de vehicul, de la vehicule off-road la motociclete şi vehicule tip quad (motociclete pe patru roţi). “A fost o experienţă unică, mai ales că nici unul dintre noi nu a avut ocazia să conducă înainte toate tipurile de vehicule pe care a trebuit să concurăm. După un antrenament intens însă şi datorită suportului pe care ni l-am oferit unii altora am trecut cu bine toate probele din concurs”, spune Bogdan Vasile Caprea, unul dintre cei doi români calificaţi pentru Mexic 2004. [poza3s]La volanul unui Opel Frontera echipat cu anvelope Dunlop Grandtrek MT2, concurenţii au avut ocazia să-şi demonstreze abilităţile pe un traseu în pantă abruptă, cea mai mică eroare de pilotaj precum şi avarierea de orice natură a vehiculului fiind penalizate cu pierderea unor puncte preţioase. “Probele de calificare off-road din Dieskau au fost foarte dificile, datorită terenului noroios, cu pante de până 60% şi porţiuni acoperite cu gheaţă, în pofida soarelui care strălucea cu putere. Pe traseu a fost necesară o precizie milimetrică, deoarece instructorii adăugaseră câteva şicane acestui traseu, deja dificil în forma sa iniţială, sporindu-i dificultatea”, spune Mihai Alexandru Vecerdea, calificat la rândul său pentru finala din Mexic. Calificările pentru finale au cuprins şi un program de fitness, supravegheat de personal medical de specialitate şi menit să demonstreze dacă participanţii au şi abilităţile de şofer şi forma fizică necesară pentru turul de 2 000 de kilometri care va avea loc în Mexic. Pe lângă performanţele sportive ale şoferilor, calificările au testat şi spiritul de echipă al concurenţilor, care a fost inclus în punctaj. [poza4s]Acesta a fost, totuşi, unul dintre cele mai uşoare exerciţii, pentru că potenţialii adversari au devenit foarte repede prieteni în tabăra de la Dieskau.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3134 :: 22.15MB