No SSO cookie

Doar o treime din scolile de soferi din România sunt în regula

voteaza
(0/ 0)
Doar o treime din scolile de soferi din România sunt în regula
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Două treimi dintre şcolile de şoferi supuse controlului de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nu respectă prevederile legale în vigoare, reiese în urma unui control tematic efectuat la nivel naţional de reprezentanţii Autorităţii.

 
 
Agenţii ANPC au verificat un număr de 237 agenţi economici care efectuau cursuri de şoferie şi au constatat că 160 dintre aceştia, respectiv 67,5% contravin legislaţiei privind protecţia consumatorilor. Cele mai frecvente abateri au fost legalitatea privind funcţionarea ca agent economic, informarea incompletă a cursanţilor asupra condiţiilor de înscriere pentru fiecare categorie, neafişarea preţului şi a condiţiilor de plată, nespecificarea modului în care se pot modifica preţurile, neafişarea numărului de ore pentru pregătirea teoretică şi practică. Trebuie ştiut că, în cazul în care o şcoală de conducători auto încheie contracte cu diferiţi consumatori, formele legale trebuie sa cuprindă drepturile şi obligaţiile părţilor în clauze contractuale clare şi precise, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Capitolul la care şcolile de şoferi au stat bine este cel care se referă la autovehiculele utilizate pentru instruirea practica a cursanţilor, întrucât, în urma verificărilor, nu s-au depistat autovehicule care să nu îndeplineasca condiţiile legale pentru prestarea serviciilor, adică maşini fără dotarea şi omologarea necesară, fără inspecţie tehnică periodică la fiecare 6 luni, fără asigurare pentru daune cauzate terţilor şi persoanelor aflate în interiorul acestora. Pentru abaterile constatate, inspectorii ANPC au dispus aplicarea unor amenzi contravenţionale în valoare de 213 milioane lei, oprirea temporare a activităţii la 52 agenţi economici şi au aplicat 74 de avertismente. Acţiunea ANPC a vizat respectarea prevederilor legale de catre agenţii economici care desfăşoară activităţi de instruire a persoanelor fizice în vederea obţinerii permisului de conducere pentru categoriile A,B şi C. Controlul s-a desfăşurat împreună cu reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române (ARR).

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1275 :: 17.77MB