No SSO cookie

Doar 50% dintre soferii de tir folosesc centura de siguranta

voteaza
(0/ 0)
Doar 50% dintre soferii de tir folosesc centura de siguranta
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Un studiu realizat de centrul de cercetare CEESAR a demonstrat ca doar 50% dintre soferii de tir poarta centura de siguranta.

 
 
Cei de la centrul de cercetare CEESAR au ajuns la o concluzie socanta. Se pare ca doar 50% dintre soferii de tir europeni folosesc centura de siguranta. Acest numar este  media realizata pe toate tarile europene.

In unele tari doar 10% folosesc centura, in timp ce in altele pana la 70% dintre soferi folosesc centura de siguranta.


Studiul a demonstrat ca din 2001-2008 au murit peste 375.000 de oameni din cauza accidentelor rutiere. S-a ajuns la concluzia ca numarul de accidentari grave ar fi redus cu pana la 40% daca ar fi folosita centura de siguranta.

Cei mai multi soferi care nu folosesc centura de siguranta sunt soferii de tir. Acestia se simt superiori datorita faptului ca conduc un vehicul atat de mare si datorita inaltimii la care se afla. Unele tari precum Franta au introdus un sistem de puncte pentru nefolosirea centurii, cand acesta ajunge la 0, soferul va trebui sa redea examenul pentru permisul de conducere. Datorita acestui sistem, soferii francezi folosesc centura de siguranta in proportie de 70%.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1503 :: 17.78MB