No SSO cookie

Dezghetarea ferestrelor

voteaza
(0/ 0)
Dezghetarea ferestrelor
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

In timpul lunilor de iarna, sau chiar dupa o furtuna puternica de primavara, nu este neobisnuit sa ne gasim ferestrele masinii acoperite de gheata. Dezghetarea ferestrelor poate fi o experienta destul de rece, asa ca de ce sa nu invatam cele mai bune variante de a preveni depunerea ghetii pe ferestrele masinii si de a indeparta aceasta gheata in graba atunci cand este necesar. Sa vedem cum.

 
 
In timpul lunilor de iarna, sau chiar dupa o furtuna puternica de primavara, nu este neobisnuit sa ne gasim ferestrele masinii acoperite de gheata. Dezghetarea ferestrelor poate fi o experienta destul de rece, asa ca de ce sa nu invatam cele mai bune variante de a preveni depunerea ghetii pe ferestrele masinii si de a indeparta aceasta gheata in graba atunci cand este necesar. Sa vedem cum.

Mie nu imi place sa merg in fiecare dimineata si sa imi dezghet ferestrele. Daca locuiti in zone cu clima mai rece, atunci aveti sanse mai mari sa intelegeti ce inseamna durerea si frustrarea atunci cand vine vorba de aceasta problema care se repeta. Adica, exista cineva care prefera sa stea in frig cu o racleta in mana, incet incet lasandu-se prada hipotermiei in timp ce isi curata ferestrele?

De-a lungul anilor am incercat diferite metode de dezghetare a ferestrelor. Am gasit cateva care functioneaza (cu un anumit risc) in timp ce altele par sa lucreze foarte bine la prevenirea formarii ghetii (ce alta metoda mai buna decat aceasta – daca va amintiti sa faceti acest lucru) si altele care functioneaza – dar trebuie sa suportati frigul. Aveti aici cateva dintre aceste metode si o descriere scurta a ceea ce mi s-a intamplat atunci cand le-am folosit de-a lungul anilor.

Sistemul de incalzire. Probabil cea mai comuna metoda disponibila. Din pacate, aceasta metoda are si riscuri asociate. In timp ce acest sistem poate indeparta gheata de pe parbriz intr-un timp destul de scurt (nu mai mult de 20 de minute), poate de asemenea inrautati zgarieturile pe care le-ati putea avea in parbriz daca este dat prea tare. In ultima vreme a mai aparut un dezavantaj al acestei metode, adica pretul ei. Nu puteti folosi acest sistem fara sa porniti motorul, iar acest lucru inseamna consum de benzina. Avand in vedere pretul benzinei in ultima vreme, aceasta nu este una dintre metodele mele favorite, si in plus am avut de schimbat cateva parbrize de-a lungul anilor).

Racleta. Metoda traditionala de a indeparta gheata de pe parbrize, o racleta poate fi gasita in orice masina. De fapt, multe companii de inchiriere masini le includ atunci cand inchiriaza un autoturism in timpul iernii. In medie, aceasta metoda poate dura cam cat folosirea sistemului de incalzire, dar daca nu riscati sa va accentuati zgarieturile din parbriz, riscati sa suferiti de hipotermie in zilele acelea extrem de reci.

Otet. Una dintre cele mai bune metode de a dezgheta parbrizul si ferestrele este sa preveniti formarea ghetii. Cu toate acestea, nu toata lumea are un garaj in care sa isi adaposteasca masina. In acele situatii, este cel mai indicat sa folositi o solutie de 50/50 otet si apa. Folositi jumatate de cantitate de otet (de orice fel, desi eu prefer otetul alb pentru ca nu miroase foarte tare) si jumatate de cantitate de apa intr-o sticla cu pulverizator si apoi pulverizati pe ferestre in timpul noptii. Acest lucru ajuta, cum am mai spus, la prevenirea formarii ghetii. Singurul dezavantaj este ca trebuie sa va aduceti aminte sa il folositi seara, altfel nu face foarte multe – desi puteti indeparta gheata prin pulverizarea solutiei pe ferestre dimineata (veti folosi mult mai multa solutie in acest fel).

Alcoolul izopropilic. Pentru cei care trebuie sa se miste intr-adevar, incercati sa puneti 5 linguri de alcool izopropilic in rezervorul dvs. de solutie pentru curatat parbrizul. In acest fel veti transforma lichidul pentru curatat parbrizul dvs. intr-un agent de dezghetare care costa foarte putin si functioneaza minunat. Pur si simplu pulverizati si folositi stergatoarele dvs. in mod normal.

Patura. Aceasta este probabil cea mai simpla metoda de a preveni formarea ghetii pe parbriz. Pur si simplu acoperiti cu o patura parbrizul in timpul noptii, apoi indepartati-o inainte de a pleca undeva.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1755 :: 17.79MB