No SSO cookie

Dacia Pick-up Diesel deschide o noua era pentru piata Dacia

voteaza
(0/ 0)
Dacia Pick-up Diesel deschide o noua era pentru piata Dacia
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Automobile Dacia Pitesti a lansat oficial, miercuri, noua utilitara Dacia Pick-up Diesel echipata cu motorizare Renault 1,9D de 62 de cai putere. Potrivit directiei de comunicare de la Dacia, productia acestui model ajunge la circa 10 unitati zilnic, urmind ca, in perioada urmatoare, sa creasca in functie de cerere.

 
 
[poza1s] Pina in prezent au fost fabricate peste 400 de unitati, pentru a satisface nevoile de prezentare la dealeri si primii clienti ai noii game diesel, insa uzina de la Pitesti are in vedere o productie estimata undeva la circa 24.000 de exemplare, impreuna cu intreaga productie a anul 2003.
Intrebati fiind de ce diesel si de ce acest tip de motor, specialistii Dacia au argumentat ca varianta pe motorina vine sa completeze si sa intregeasca oferta producatorului, mai ales pe acest segment de utilitare. Argumentul covirsitor este cererea pentru motorizari diesel, care este net in favoarea acestei alegeri, in Romania, in primele 9 luni ale acestui an, nu mai putin de 94 % dintre clienti preferind variante diesel pentru segmentul de autovehicule utilitare. Aceasta statistica indica efectiv ca Dacia avea neaparat nevoie sa umple un gol pe acest segment de piata, iar noul Pick-up Diesel poate concura cu succes cu toate modelele de import din gama sa. De altfel, noul model va fi si un factor de revigorare a exporturilor Dacia, prevazute a se dubla in acest an la circa 10% din productie (estimata la circa 58.000 de unitati), fata de anul trecut cind exportul fost de 5% din productie (circa 52.000 unitati).
[poza2d] Referitor la acest lucru, principalele atuuri sint pretul redus si fiabilitatea produsului, la care se adauga costuri de intretinere scazute. Varianta cu motorizare Diesel Renault mai aduce in premiera si citeva inovatii ale specialistilor de la compartimentul proiectare, precum un nou sistem de frinare, ameliorat, un nou bord, cu sistem de antidemaraj electronic, ceas de bord digital si radiocasetofon codat in serie, precum si modificari ale casetei de directie care au permis reducerea efortului de bracaj al volanului cu circa 22%.
In ceea ce priveste preturile, acestea sint cu numai 800 de euro mai mari fata de variantele pe benzina, diferenta, potrivit oficialilor Dacia, fiind acoperita cu prisosinta de calitatile noului motor de 1,9 diesel, de consumul redus de carburant - 6,5 litri/100 km - si de noutatile tehnice aduse de acest model.
[poza3s] Variantele de carosare includ modelele Pick-up, cu doua usi (incepind de la 5.200 euro), Drop side (de la 5.300 euro) , cu doua usi si bena rabatabila, si Double Cab, cu patru usi, ( de la 5.500 euro). Preturile difera in functie de echipare si de variantele de tractiune, fiind disponibile variante cu tractiune fata, spate sau 4X4.
[poza4d] Referitor la motor, se poate spune ca aceasta varianta a fost indelung verificata, in conditiile in care modelele Renault Clio si Kangoo au avut in dotare astfel de motorizari, iar performantele acestuia cu un cuplu de 118 Nm/2500 t/min, si 45kW putere maxima. Acest aspect a determinat o imbunatatire a caracteristicilor privind sarcina utila, care a crescut pina la 1.250 de kg, pentru modele cu 2 usi, si la 850 de kg pentru Double Cab.
Christian Esteve, noul director al uzinei Dacia, a declarat cu ocazia acestei lansari ca Dacia paraseste lumea constructorilor cu oferta unica, intrand in lumea diesel. "Ne-am lansat intr-un pariu industrial si comercial fabulos, pe care il vom castiga", a spus Esteve, adaugind ca principalul obiectiv Dacia ramine insa noul model X90, pentru care vor fi investiti circa 300 de milioane de euro, pina la lansarea sa in 2004.
Pentru cei interesati, anuntam ca Dacia a lansat, cu aceasta ocazie, o oferta promotionala de leasing, pe o perioada de pina la 3 ani, cu avans de 10%, valabila in noiembrie, pentru intreaga gama Dacia diesel, oferta normala de finantare avand un avans minim de 20%. De asemenea, Dacia Pick-up diesel beneficiaza si de o linie de credit, intre 6 luni si 5 ani, cu dobinda de 30% si avans minim de 20%.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1635 :: 22.09MB