No SSO cookie

Dacia Duster primeste doua propulsoare noi

voteaza
(0/ 0)
Dacia Duster primeste doua propulsoare noi
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Renault a anuntat ca modelul Dacia Duster va primi un nou propulsor pe benzina care va functiona pe bio-etanol si un nou propulsor diesel de 90 CP.

 
 
Renault va lansa in Franta doua motorizari noi pentru modelul Duster. Prima consta intr-un propulsor capabil sa functioneze cu bio-etanol E85 si cu benzina cu o cifra octanica egala sau mai mare decat de 95. Noul propulsor de 1.6 litri este capabil sa dezvolte 105 CP. Cea de-a doua motorizare este un diesel 1.5 dCi de 90 CP dotat cu un filtru de particule. Ambele motorizari respecta normele Euro 5.

Noile motorizari
sunt disponibile doar pe modelele cu tractiune frontala. Noul propulsor pe benzina va inlocui actualul propulsor de 1.6 16V de 105 CP, iar cel de-al doilea va inlocui propulsor diesel de 85 CP disponibil pana acum.

Modelul Duster E85 are un pret de pornire de 11.900 de euro. Emisiile de CO2 in functionarea cu bio-etanol sunt de 160 g CO2/km, iar pe benzina de 165 g. Propulsorul poate functiona doar pe bio-etanol, doar pe benzina sau combinat.

Modelul Duster diesel de 90 CP
are un consum de 5 litri/100 km si emisii de 130 g CO2/km. Filtrul de particulere are un sistem de autoregenerare care nu necesita interventia unui mecanic sau a proprietarului. Pretul de pornire este 14.700 de euro.

Cele doua modele sunt comercializate momentan doar in Franta, dar s-ar putea ca Renault sa extinda acete modele si pe restul pietelor de desfacere.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2006 :: 22.11MB