No SSO cookie

Ce conditii trebuie sa indeplineasca masina pe care o inchiriezi in timpul iernii

voteaza
(0/ 0)
Ce conditii trebuie sa indeplineasca masina pe care o inchiriezi in timpul iernii
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Exista situatii in care inchirierea unei masini reprezinta un plan de "rezerva", insa  de cele mai multe ori, acest lucru este imperios necesar pentru a asigura buna desfasurare a activitatilor planuite de o persoana, fie ca este vorba despre o vacanta sau pur si simplu de activitati cotidiene.

 
 

O masina inchiriata ofera flexibilitate si siguranta, intrucat companiile de profil pun la dispozitie automobile in stare perfecta de functionare. In plus, se poate opta pentru orice model dorit, cu specificatii tehnice dintre cele mai variate, oferta fiind diversificata. Inchirierea unei masini se poate dovedi o solutie salvatoare, care ofera independenta, confort si rentabilitate.

Inchirierea unei masini pentru sezonul rece - o solutie practica

Pentru persoanele care nu au masina personala echipata de iarna sau pur si simplu nu doresc sa investeasca intr-un automobil, sezonul rece nu trebuie sa insemne anularea planurilor din cauza conditiilor meteorologice, deoarece se pot orienta oricand catre o masina inchiriata, dotata pentru parcurgerea drumurilor inzapezite, in siguranta.

Dotari necesare in timpul iernii

Inainte de a inchiria o masina pentru perioada urmatoare, trebuie sa se tina cont in ce scop se vor face calatoriile cu aceasta, durata si distantele parcurse, pentru a alege un model potrivit nevoilor avute. VAG24.ro pune la dispozitie modele variate, potrivite pentru solicitari dintre cele mai diverse. Indiferent de modelul ales, pentru a avea parte de o experienta placuta si sigura trebuie sa se bifeze urmatoarele dotari pentru sezonul rece:

Tractiune integrala

Indiferent de planurile avute, este necesar ca modelul inchiriat sa aiba tractiune integrala pentru a detine un mai bun control asupra masinii si a evita situatiile nedorite. Tractiunea integrala presupune un consum putin mai mare de combustibil decat normal, insa prioritatea o constituie siguranta pasagerilor. O varianta de compromis o reprezinta masinile cu tractiune pe fata, de evitat insa pentru drumuri imprevizibile de tara sau de munte, incarcate de zapada sau de noroi.

Jante pentru sezonul rece

Pentru o mai buna aderenta se recomanda alegerea unei masini cu jantele de otel in detrimentul celor de aliaj. In plus, jantele trebuie sa aiba diametrul dat de producator sau chiar unul mai mic, pentru a se castiga aderenta. Aceste detalii pot fi solicitate de la firma inainte de inchirierea masinii.

Transmisie manuala

Chiar daca in mod obisnuit masinile automate sunt considerate de conducatorii auto ca fiind mai practice, pe timpul iernii transmisia manuala este de ajutor deoarece masina se poate incetini cu frana de motor pe drumurile problematice. Astfel, masinile cu transmisie manuala sunt mai usor de controlat in sezonul rece, ceea ce inseamna un plus de siguranta.

Asigurarea de tip CDW (Collision Damage Waiver)

Acest tip de asigurare complementara scade raspunderea conducatorului in cazul unei avarii neintentionate in schimbul unei taxe platite pe toata perioada contractului de inchiriere. Este o varianta de luat in calcul in sezonul rece, deoarece conditiile meteorologice si de drum sunt imprevizibile.

Alte echipamente necesare pe timpul iernii

Pentru a respecta legile in vigoare, dar si pentru siguranta pasagerilor, o masina inchiriata in anotimpul rece trebuie sa fie dotata cu:

Lanturi
• Cauciucuri de iarna
• Antigel
• Solutie anti-inghet pentru curatarea parbrizului

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1521 :: 17.78MB