No SSO cookie

China taie cartile!

voteaza
(0/ 0)
China taie cartile!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

China impune noi reguli pentru constructorii auto straini.

 
 
Companiile straine care doresc sa faca afaceri pe piata chineza trebuie sa joace dupa regulile impuse de catre guvernul chinez. Si aceste reguli sunt intr-o continua schimbare. Nici segmentul auto nu face rabat. Aici, oficialii chinezi au facut cateva completari in atentia producatorilor auto straini, care doresc sa-si modifice contractele in vederea efortului de a construi mai multe masini in China.


Aparent, un procent de 30% din orice cantitate produsa, peste cea deja cuprinsa in contractele de baza, va fi alocat pietei din China. Mai mult, acel procent de vehicule va tebui comercializat sub un brand chinez, cu numele aferent si cu specificatia "low cost".


Nu este vorba despre faptul ca s-ar dori mai multe branduri in China. Este vorba despre proprietate intelectuala. "In ultimii zece ani, China a devenit o mare fabrica penrtu companiile straine, in timp ce partenerii autohtoni chinezi, nu au beneficiat de niciuna dintre tehnologile avansate folosite de straini. Prin aceste amendamente, care fac parte din politica industriala proprie, se doreste ca producatorii chinezi sa dobandeasca proprietatea intelectuala, in vederea detinerii pietei proprii." a declarat Lang Xuehong, analist auto la Sinotrust, citat de Financial Times.


Ramane de vazut daca balanta se va inclina in favoarea unui mai mare acces al pietei lucrative din China, sau va triumfa dorinta de a pastra valoroasa proprietate intelectuala sub acoperisul companiei, care de fapt si de drept a dobandit-o, in urma cercetarilor efectuate si a experientei in timp.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1465 :: 17.78MB