No SSO cookie

Chevrolet este dublu campion mondial WTCC

voteaza
(0/ 0)
Chevrolet este dublu campion mondial WTCC
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Producatorul american a inregistrat ieri o victorie dublu in campionatul WTTC. Chevrolet a castigat titlul atat la categoria producatorilor, cat si la cea a pilotilor. Modelul Chevrolet Cruze s-a dovedit a fi la inaltimea asteptarilor, urmand ca noul 1.6 turbo sa fie pregatit pentru sezonul 2011.

 
 
Chevrolet a castigat ieri, in Macau, titlul Campionatului Mondial de Turisme la categoria Producatori, in timp ce Yvan Muller a fost declarat oficial Campion WTCC la categoria Piloti. Acest dublu succes, primul inregistrat de Chevrolet si GM intr-un campionat mondial FIA, reprezinta o incheiere perfecta a campaniei exceptionale realizate de Cruze pe parcursul sezonului.
 
Campionatul a fost castigat spectaculos: Rob Huff si Yvan Muller au inregistrat o dubla victorie in Cursa 1, dupa o performanta fara greseala de la start si pana la linia de sosire. In Cursa 2, echipa Chevrolet a trecut printr-o lupta grea pentru a-l depasi pe Farfus, terminand pe locurile 3 si 4, ceea ce inseamna ca Chevrolet s-a clasat pe podium in 21 dintre cele 22 de curse ale anului. Din pacate, aceasta clasare nu i-a permis lui Huff sa ocupe pozitia a doua in campionat, el fiind la egalitate de puncte cu Tarquini, care a fost declarat vice-campion doar datorita numarului de victorii.

Alain Menu a avut un weekend mai dificil, insa si-a demonstrat din nou spiritul de echipa si curajul exceptional, el trebuind sa faca fata unui eveniment nefericit, moartea tatalui sau. Pilotul elvetian a terminat Cursa 1 pe locul al saptelea, dupa un contact cu peretele in primul tur.

 
In timp ce cantecul „We are the Champions!” se auzea in standul Chevrolet dupa cursa, printre felicitari, toasturi si cateva lacrimi, echipa RML se pregatea pentru o noapte lunga de sarbatori bine-meritate. Dupa revenirea in Europa, echipa va reveni la munca, trebuind sa faca fata unei noi provocari: transformarea noului Cruze 1.6 turbo intr-un autovehicul la fel de competitiv pentru anul 2011 ca si masina de curse actuala.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1891 :: 22.18MB