No SSO cookie

Cum poti utiliza chestionarele drpciv la adevaratul lor potential atunci cand trebuie sa dai de permisul auto

voteaza
(0/ 0)
Cum poti utiliza chestionarele drpciv la adevaratul lor potential atunci cand trebuie sa dai de permisul auto
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Sunt multe persoane care urmeaza cursurile scolii de soferi si care nu reusesc sa descopere avantajele oferite de chestionare auto, a caror utilitate se extinde dincolo de pregatirea teoretica, fiind foarte importante si in pregatirea practica.

 
 

In mod cert, persoanele care folosesc chestionarele la adevaratul lor potential au mai mult sanse sa fie soferi responsabili dupa ce obtin permisul, dar si sa treaca examenul din prima incercare.

Specialistii de la ChestionareAuto.ro subliniaza faptul ca nu este important doar ca examenul sa fie promovat, ci si cunostintele pe care elevul le obtine atunci cand se pregateste, in speta, informatiile care il vor ajuta sa devina un conducator auto bun cand se afla singur in masina. De asemenea, aceeasi specialisti ofera informatii importante despre modul in care chestionarele auto pot fi utilizate la adevaratul lor potential.

Orice aspirant la examenul de soferi trebuie sa rezolve multe, multe, teste auto

Elevul rezolva chestionare auto la orele de legislatie, insa recomandarea este aceea de a continua si dupa ce orele de legislatie se termina. Pentru ca aceste teste drpciv sa ajute cu adevarat in momentul probei teoretice, trebuie sa fie repetate si intelese, astfel incat informatia sa fie corect sedimentata. Invatarea in ultimul moment sau o prea mare incredere in cunostintele personale, poate determina esecul probei teoretice si repetarea acesteia.

Profesorul si instructorul au rolul de a face lumina, cand elevul se afla in intuneric

Daca anumite notiuni intalnite in chestionare sunt foarte usor de inteles si atunci cand elevul greseste intelege explicatiile oferite de aplicatiile pe care rezolva testele respective, sunt si unele situatii in care elevul poate sa nu inteleaga de ce raspunsul dat este corect sau dimpotriva, nu este.

Pentru ca informatiile sa ramana, nu se recomanda memorarea raspunsului pe dinafara, ci intelegerea acestuia. La orele de legislatie, elevul ar trebui sa se prezinte cu lista de intrebari la care nu intelege raspunsul pentru ca profesorul sa ii explice prin exemple concrete. O astfel de abordare va face ca persoana in cauza sa memoreze pe termen lung raspunsul si sa il inteleaga, pentru a il aplica mai tarziu in practica.

Mai mult, dupa orele de legislatie si dupa pretestare, elevul va incepe orele practice, alaturi de un instructor, in trafic, dar rolul chestionarelor nu s-a terminat, ci de abia incepe. Dupa legislatie elevul continua sa invete pana inainte de proba teoretica. Nemaiavand profesorul de legislatie la dispozitie, foarte mult elevi trec la invatarea mecanica. Astfel, atunci cand nu inteleg ceva, invata raspunsurile pe dinafara, avand surpriza de a le uita foarte repede.

Instructorul este la randul sau un profesor deci poate fi intrebat cu incredere. Atunci cand apar probleme in chestionare, elevul isi poate intreba instructorul si acesta ii va oferi toate lamuririle necesare, astfel incat elevul sa inteleaga si sa memoreze mai usor informatiile.

Orice chestionar online este insotit de explicatii care trebuie sa fie parcurse si intelese

Persoanele care rezolva teste auto online vor descoperi ca la final primesc si lista cu raspunsuri gresite si cu explicatii aferente fiecarei variante de raspuns. Cei mai multi elevi nu tin cont de aceste explicatii si retin doar ca nu a fost corect raspunsul dat sau variantele multiple selectate, fara sa citeasca si explicatiile aferente.

Toate informatiile de la finalul testelor sunt importante, pentru ca intelegandu-le va fi mai usor ca raspunsul corect sa fie oferit, data viitoare cand elevul intalneste o anumita intrebare.

Testarea cunostintelor teoretice invatate se poate face pe capitole

Codul Rutier este structurat pe capitole si la fel sunt si cartile pentru obtinerea permisului auto. Dupa parcurgerea fiecarui capitol, elevul poate sa treaca la rezolvarea de chestionare. Site-urile care ofera chestionare online permit inclusiv testarea pe capitole, deci daca tocmai a fost invatat capitolul “Semne de circulatie”, elevul poate selecta sa primeasca doar intrebari din acest capitol.

In cazul in care raspunsurile oferite la intrebari nu sunt corecte, elevul nu trebuie sa treaca mai departe, ci sa revina asupra acestor informatii, sa le parcurga din nou si sa se testeze iar. In momentul in care rezultatele sunt satisfacatoare, elevul poate trece la urmatorul capitol.

Studiul pe capitole si recuperarea informatiilor anterioare

Asa cum s-a spus si la punctul trei, elevul studiaza pe capitole si se poate testa pe capitole, insa atunci cand se trece de la o sectiune la alta este recomandat sa se faca atat teste care sa includa intrebari doar din materialul parcurs, cat si din toate capitolele anterioare, astfel incat elevul sa se poata evalua corect si sa stie unde trebuie sa insiste.

Daca anumite capitole sunt usor de inteles si invatat, altele, asa cum sunt cele de mecanica, sunt mai greoaie si pentru anumite persoane sunt mult mai tehnice decat sunt in realitate. Cu ajutorul chestionarelor, informatia poate fi actualizata tot timpul si va ramane proaspata in mintea elevului.

Reproducerea practica a unor situatii intalnite in chestionare

Anumite chestionare implica si imaginile din care elevul trebuie sa selecteze anumite raspunsuri corecte. Aceste imagini prezinta diverse situatii din trafic. Atunci cand pentru elev nu este clar ceva, instructorul poate reproduce in practica aceste imagini pentru a ii explica la fata locului si cu exemple raspunsurile corecte. Desigur, nu se va solicita imposibilul.

Luand ca exemplu o situatie complexa cum este intalnirea unui tramvai cu un autobuz, o motocicleta si un autoturism intr-o intersectie semaforizata sau dirijata cu indicatoare, poate fi imposibila din motive evidente, mai ales ca cele mai multe orase nu au tramvaie, insa in chestiuni ce implica prioritatea, respectarea anumitor semne, comportamentul in anumite intersectii, instructorii au drumul la dispozitie pentru a explica eficient raspunsurile corecte la chestionare.

Tinand cont de toate aceste aspecte este foarte important ca elevii scolilor de soferi sa foloseasca chestionarele la adevaratul lor potential. Chiar daca par niste simple teste, atunci cand sunt tratate cu seriozitatea cuvenita, elevul are toate sansele de a deveni un bun sofer.

Scopul principal al scolii de soferi este pregatirea viitorului conducator auto pentru momentul in care responsabilitatea va fi complet in mainile lui, ceea ce inseamna ca fiecare etapa parcursa trebuie sa fie privita cu importanta cuvenita. Testele rezolvate corect si cu seriozitate, alaturi de orele de condus, sunt piatra de temelie a vietii de sofer.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1340 :: 17.79MB