No SSO cookie

Cel mai bun Lamborghini Countach

voteaza
(0/ 0)
Cel mai bun Lamborghini Countach
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Valentino Balboni alege cea mai buna versiune Lamborghini Countach fabricata vreodata.

 
 

Exista o gramada de teste auto comparative. Cele mai multe compara masini noi cu cele mai vechi. Insa in acest caz, jurnalistii de la Inside Line au decis sa o ia pe alt drum. Ei au dorit sa compare intre ele, numeroasele variatiuni ale modelului Lamborghini Countach. Si pentru aceasta l-au adus alaturi de ei pe veteranul pilot de teste Lamborghini, Valentino Balboni, probabil cea mai autorizata voce in domeniu.


Ati putea crede ca Murcielago a avut o viata indelungata. Ei bine, nu este chiar asa. Murcielago a stat in prim-planul scenei auto fix opt ani. Diablo, modelul precedent, a stat unsprezece. Insa Countach a rezistat saisprezece ani, ceea ce este imens pentru orice masina din lume.
In cele trei etape ale productiei modelului, Countach a dat nastere la numeroase versiuni, de la originalul LP400, la cel cu caroseria latita, cunoscut ca model S, apoi Quattrovalvole, pana la editia aniversara a 25 de ani de existenta.


Care este insa verdictul? Valentino Balboni a tras concluzia.

Fiecare generatie de Countach se conduce mai bine decat precedenta.  Insa sa insemne asta ca modelul mai nou este mai bun decat el pe care-l inlocuieste? Nici pe departe.

Frumusetea inegalabila a originalului LP400 il face sa devina o propunere de nerefuzat, iar talonul ingust al anvelopelor XWX si farmecul obraznic pe care masinile mai noi l-au pierdut pe drum, completeaza tabloul. Valentino aseaza LP400 intr-un context de exceptie: "Aceasta masina a scris o pagina in istoria masinilor sport. Era visul oricui sa aiba una. Eu nu as schimba nimic la acest model."

Ajungand la S si la Quattrovalvole (QV), aici cele patru supape pe cilindru au facut diferenta. Cele doua modele ofereau maxim in orice privinta: performanta, tinuta de drum, pana si sunetul pe care-l scoteau era maxim. Cu modelul QV inca mai poti sa faci cerculete in fata celor mai multe masini moderne din lume, si aici vorbim desigur de cele din categoria hypercar.

Valentino iubeste QV si nu are nicio rezerva cand afirma ca este cel mai bun dntre toate versiunile. "Este inca un Countach pur si curat. Cred ca este cel mai bun compromis. In termeni de manevrabilitate si putere, pentru mine, este cel mai bun. Acest model este cel care are cea mai multa carisma. Countach pur: motorul potrivit in masina  potrivita."

Dar care este modelul cel mai bun, pe care Valentino l-ar lua acasa? "Cu cheile pe masa, in mod clar as lua acasa, fara nicio urma de indoiala, LP400, datorita istoriei sale, pentru ca a fost o masina care a schimbat lumea. Acesa este modelul care l-a transformat pe Feruccio Lamborghini intr-un star. Iubesc aceste masini, iubesc compania - insa acesta este simbolul, ceva special."

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1981 :: 17.78MB