No SSO cookie

Ce stiu soferii despre tehnologiile moderne?

voteaza
(5/ 1)
Ce stiu soferii despre tehnologiile moderne?
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

9 din 10 soferi vor masini echipate cu tehnologia sistemelor de asistenta la conducere, insa mai putin de jumatate doresc masini care se conduc singure.

 
 

Vrei o masina echipata cu cea mai noua tehnologie de avertizare in cazul depasirii liniei de demarcatie, senzori pentru parcare si alte asemenea gadgeturi? Potrivit publicatiei The Detroit News, interesul pentru asemenea sisteme nu inseamna neaparat ca soferii isi doresc o masina care sa se conduca singura.

Publicatia citeaza un studiu realizat pe baza unui sondaj de opinie realizat pe un esantion de peste 2.500 de persoane cu varsta peste 18 ani, pus la cale de Ford, care a scos la iveala faptul ca noua din zece soferi sunt interesati de noile tehnologii active pentru siguranta.

Potrivit studiului, 60% dintre soferi dau vina pe unghiul mort in cazul unui accident rutier, in timp ce 40% au o adevarata fobie fata de parcarea laterala. In plus, aproape jumatate dintre cei chestionati au admis ca au adormit la volan, sau cunosc pe cineva care a facut-o.

Cercetarea, efectuata de firma Penn Schoen Berland, a mai venit cu o concluzie interesanta: in timp ce soferii sunt interesati si chiar vor sisteme de asistenta la condus, multi dintre ei nu au habar de cele care sunt deja disponibile.

Si in timp ce Ford este compania care a comandat studiul, este lesne de inteles ca cei intervievati au aflat ca noul Fusion ofera 10 asemenea sisteme, cum ar fi avertizarea in cazul depasirii liniei de demarcatie, pilot automat adaptiv, monitorizarea unghiului mort, camera pentru mersul inapoi, alaturi de alte sisteme. Insa ar trebui precizat ca asemenea functii sunt disponibile pe modelele noi Nissan, Chevrolet, Honda si Toyota.

Cat despre masina care se conduce singura, oamenii au spus ca suna interesant, insa numai 39% au declarat ca s-ar simti confortabil intr-un vehicul autonom.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2069 :: 17.78MB