No SSO cookie

BMW xDrive Offroad Experience

voteaza
(0/ 0)
BMW xDrive Offroad Experience
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW xDrive Offroad Experience 2015 a debutat la începutul acestei săptămâni, pe 23 februarie și în acea dimineață mohorâtă de luni, atunci când vremea a ţinut să ne demonstreze că mai durează până va sosi primăvara, am fost conduşi de o ploaie rece de februarie, fără nicio urmă de soare și iată-ne ajunşi la ora 10 la Clubul Diplomatic din Bucureşti, acolo unde cei de la BMW România au organizat xDrive Offroad Experience.

 
 

După înregistrare și o scurtă prezentare a poziţiei corecte la volan, lucru pe care de altfel îl cunoaştem foarte bine de la evenimentele anterioare şi îl aplicăm cu succes în condusul zilnic, a urmat şi o instruire minuţioasă cu privire la desfăşurarea în siguranţă a evenimentului, susținută de către echipa de traineri certificaţi BMW formată din Silviu Toma, Ariciu Radu și Gabriel Bohîltea şi condusă de inegalabilul Claudiu David, singurul instructor non-german care face parte din echipa internaţională BMW Driving Experince. Apoi am pornit într-un BMW X6 M50D cu destinaţia Ciolpani, acolo unde se află un circuit de motocross perfect pentru a pune la treabă sistemul xDrive în cele mai grele dar totodată și cele mai diferite condiţii și unde diversitatea traseelor ce pot fi parcurse cu un automobil care dispune de tracțiune integrală așteaptă să fie descoperită de pasionații auto.

p90174618-highres

 

Traseul până la destinaţie a fost unul fluid şi care s-a desfăşurat ca de fiecare dată în cele mai bune condiţii de siguranţă, graţie indicaţiilor primite prin staţie de la instructorul asignat grupei, Silviu Toma, un om cu un calm şi un spirit de organizare demne de certificarea BMW pe care o deţine.

Pentru ca experimentarea diferitelor situații în offroad şi drumul să fie realizate în condiții de maximă siguranță, fiecare instructor conducea o coloană de doar 3 maşini dintre cele prezente la eveniment: X3, X4, X5 sau X6. Odată ajunşi la destinaţie am fost rugaţi să pătrundem în traseul special construit de instructorii BMW, delimitat de jaloane, numai atunci când suntem anunţaţi şi folosind modul manual şi treapta 1 a cutiei de viteze automată (Steptronic - ZF), disponibilă pe toate modelele prezente la eveniment.

După ploile intense din noaptea dinaintea evenimentului, terenul a fost unul deosebit de dificil, dar totodată perfect pentru a testa abilităţile sistemului xDrive.

p90174661-highres

 

Dacă în anii precedenţi exerciţiile din cadrul evenimentelor xDrive Live Tour puneau în evidenţă performanţele dinamice ale automobilelor BMW cu tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive prin modulele realizate în trafic, pe circuit sau prin simularea a condițiilor offroad cu ajutorul rampelor metalice, acum testele se concentrează pe experienţa offroad adevărată.

În pregătire normală, de stradă, modelele au avut de înfruntat provocările unui traseu cu drumuri neasfaltate de la ieșirea din DN1 și până la circuitul de motocross, dar și probele desfășurate în special pe rampele cu unghi mare de înclinare ale circuitului de motocross din Ciolpani.

În viaţa cotidiană, gălăgioasă şi tumultoasă, este din ce în ce mai greu să beneficiem de un moment de răgaz în care să ne îndreptăm atenţia către experimentarea unor lucruri noi și de aceea, uneori trebuie să ne oprim din graba noastră şi să facem exact opusul, să ne relaxăm şi să ne bucurăm de experințe noi în natură, beneficiind totodată de condiții perfecte de siguranță, iar un refugiu extraordinar de frumos aflat la doar câteva zeci de kilometri de București este circuitul de motocross de la Ciolpani.

Rampele cu dificultăți diferite, dacă au fost abordate corect, au pus în evidență caracteristicile sistemului xDrive, precum posibilitatea unică de a transfera până la 100% din cuplu pe puntea spate, ajutând astfel la un comportament deosebit de dinamic în situaţii limită, dar şi pentru manevrabilitate la viteze mici, eliberând roţile directoare. Am abordat în cadrul acestui eveniment situații care în mod normal ar fi pus chiar și unui pasionat auto unele semne de îndoială, în sensul că acestea nu pot fi trecute în siguranță de către modelele bavareze sau că se produc pagube mașinii prin zonele de dedesubt sau la spoilere.

Iată că aceste temeri nu își aveau rostul, dovedindu-se în final că nu am avut nicio problemă în cadrul tuturor probelor pregătite de organizatori, chiar dacă au fost simple urcări, ravene, trecere prin apă, rampe de peste 20-30 de grade sau chiar rampe cu încrucișare de punți.

p90174681-highres

 

Fie că savurați o călătorie liniștită pe șosea într-un anotimp mai călduros, vă deplasați prin oraș în timpul iernii sau încercați să depășiți limitele mașinii fără să vă opriți înainte de a ajunge în vârful unui munte, xDrive va face față oricăror situații, în condițiile în care și anvelopele montate sunt de calitate și sunt adaptate tipului de teren pe care se rulează.

BMW xDrive completează tracţiunea spate, fiind construit pe arhitectura acesteia, astfel că preia beneficiile constructive ale tracţiunii spate, incluzând şi distribuţia perfect echilibrată de mase 50:50 între cele două axe, atât de importantă pentru un comportament dinamic corect. În plus, BMW xDrive se evidenţiază în segmentul premium printr-un control electronic anticipativ, pe baza informaţiilor de la senzorii complecşi ai DSC (sistemul de control al tracţiunii). BMW xDrive este configurat electronic pentru un comportament deosebit de dinamic, fiind singurul sistem care poate corecta anticipativ tendinţele supra sau subviratoare.

Tradiţia organizării unor astfel de evenimente, pe lângă entuziasmul participanților, este justificată şi de succesul pe care îl înregistrează evenimentul. Dintre toate acţiunile de comunicare directă de marketing, 51% din vânzările imediate sunt generate de aceste evenimente de condus, pentru că așa cum afirmă Nina Brătfălean, marketing manager la BMW România, experienţa de la volan este cel mai puternic argument al celor de la BMW în încheierea unei vânzări.

În medie, 35% din automobilele BMW vândute în întreaga lume sunt echipate cu sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive. Acest procent se menţine şi pentru Europa şi pentru Germania. În România, ponderea modelelor BMW xDrive ajunge la 82,5% din totalul vânzărilor.

Pentru cei din alte orașe în afara Bucureștiului avem o veste bună, pentru că evenimentul se pare că va parcurge în total 10 oraşe din toate zonele ţării între 23 februarie și 9 aprilie şi va oferi potențialilor clienți sau chiar pasionaților şansa unor experienţe de condus unice.

Programul evenimentului este următorul:

- Bucureşti: 23 februarie - 3 martie

- Ploieşti: 4 - 6 martie

- Constanţa: 8 - 10 martie

- Brăila: 12 - 14 martie

- Iaşi: 16 - 18 martie

- Braşov: 20 - 22 martie

- Cluj: 24 - 26 martie

- Oradea: 28 - 30 martie

- Timişoara: 1 - 3 aprilie

- Sibiu: 6 - 9 aprilie

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.4170 :: 22.15MB