No SSO cookie

BMW prezinta noul sistem hibrid pe baza de hidrogen

voteaza
(0/ 0)
BMW prezinta noul sistem hibrid pe baza de hidrogen
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW a prezentat planul noului sistem hibrid pe baza de hidrogen.

 
 
BMW a prezentat primele informatii despre sistemul hibrid pe baza de hidrogen. Noul sistem ar putea fi folosit pe noile modele Mini si noile modele BMW cu tractiune frontala. Acest sistem se bazeaza pe un sistem de propulsie conventional care antreneaza rotile din fata si un sistem de propulsie pe hidrogen, care antreneaza rotile din spate.

Sistemul electric functioneaza pe baza de celule de hidrogen, iar curentul produs care ajuta la antrenarea rotilor din spate. Avantajele acestui sistem este faptul ca ofera atat tractiune integrala la nevoie, cat si un consum si emisii reduse.

Inginerii BMWau declarat ca noul sistem hibrid pe baza de hidrogen ofera posibilitatea de a circula in centrul oraselor fara a emite CO2 daunator, lucru imposibil pentru tehnologia electrica actuala. Deocamdata sistemul a fost testat pe prototipuri Seria 1, care au fost modificate pentru a functiona cu tractiune fata.

Oficialii BMW nu si-au dat inca acordul pentru inceperea producerii acestor modele hibride. Acestia au declarat ca inainte trebuie sa vada daca oamenii sunt interesati si sa aiba un estimativ al potentialului de comercializare si sustinere a sistemului pe baza de hidrogen. Acest lucru inseamna ca trebuie discutata instalarea unor centre de alimentare cu hidrogen in orasele mari.

Sistemul hibdrid pe baza de hidrogen este format din doua componente:
  • sistemul conventional de propulsie, care foloseste un motor pe benzina si care antreneaza rotile spate
  • sistemul pe hidrogen, care antreneaza rotile spate
Cele doua sisteme sunt concepute sa functioneze separat, dar pot functiona si impreuna pentru a putea beneficia de un impuls de putere la nevoie. Oficialii BMW cred ca acest sistem reprezinta viitorul, deoarece centrele oraselor mari devin tot mai aglomerate si mai poluate. Acestia au mai declarat ca va veni un timp in care orasele mari vor interzice masinile poluatoare in centru, astfel ca o masina cu emisii zero va fi singura solutie.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2052 :: 22.16MB