No SSO cookie

BMW prezinta in detaliu noua tehnologie

voteaza
(0/ 0)
BMW prezinta in detaliu noua tehnologie
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW a oferit informatii oficiale complete cu privire la noile dotari care se vor regasi pe viitoarele modele BMW, inclusiv noul Seria 3. Acestea vor creste atat siguranta pasagerilor, cat si a pietonilor.

 
 
BMW a declarat ca noua gama de modele va primi o serie de dotari care vor implementa tehnologii noi revolutionare. Bavarezii au completat spunand ca noile modele vor fi mai sigure si vor oferi soferului mai multa independenta. Primele modele care se va bucura de noile dotari vor fi noul BMW Seria 3 si Seria 6.

Sistemul ILENA intelligent sat-nav va oferi soferului trei rute diferite pentru a ajunge la destinatie: eco, rapid si standard. Ruta eco va fi intocmita in functie de stilul de condus si preferintele soferului, computerul de bord inregistrand deja aceste informatii bazandu-se pe rutele mai vechi. 

Aplicatia Mobility assistant ofera soferului informatii cu privire la trafic si ii sugereaza acestuia daca este mai rapid sa mearga cu trenul sau cu autobusul. De asemenea ofera informatii cu privire la locurile de parcare si numere de telefon pentru a inchiria biciclete.

Sistemul Collision avoidance foloseste sistemul de radare care detecteaza daca masina este prea aprope de alt participant in trafic sau de parapet si corecteaza automat directia.

Sistemul Autopark va permite parcarea in spatii foarte inguste. Soferul va trebui doar sa pozitioneze masina, dupa care va putea controla accelerarea de la telecomanda. Aceasta optiune ar costa putin sub 1000 de euro, dar este momentan ilegala in majoritatea tarilor.

Tehnologia Smart key functioneaza la fel ca si un card. Noua cheie poate contine un numar redus de credit sau coduri pentru hoteluri si transportul in comun.

Aplicatia Micropause comunica cu semafoarele si afla cat timp trebuie sa ramana stationar, soferul putand astfel sa vizioneze stiri sau meciuri pe ecranul TFT.

Noul iDrive va fi implementat initial pe noul Seria 3 si Seria 6 si va fi dotat cu un un senzor tactil.

O noua aplicatie de email care permite citirea emailurilor folosind ecranul bordului si raspunderea prin control vocal. 

O noua cutie automata cu opt rapoarte, dotata cu optiunea de "navigare". Aceasta se activeaza atunci cand soferul ridica piciorul de pe acceleratie, dar fara a frana, astfel cutia de viteze trece automat in punctul neutru.

Sistemele hibrid mai eficiente vor reduce drastic consumul si emisiile prin folosirea sistemului de navigare care va seta o ruta in functie de nivelul bateriilor si va incalzi motorul pentru a optimiza consumul.

Sitemul AMULETT detection va detecta copiii care poarta un dispozitiv de localizare, permitand astfel computerului de bord sa franeze atunci cand detecteaza un copil, chiar si in parcarile aglomerate.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3069 :: 22.18MB